Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fırtına Vadisi Yeniden Çöplüğe Döndü

Bir süre önce gelen şikayetler üzerine, Çevre ve Orman Bakanlığı ekiplerinin incelemesinin ardından Aşağı Şimşirli köyü sınırlarında Fırtına deresi kenarına çöp dökmeyi durduran Çamlıhemşin'in AKP'li belediyesi, vadiye yeniden çöp dökmeye başladı. Yöre halkı, vadiyi saran çöp kokusuna tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Tepkilerden sonra çöp dökümü

CNN Türk
Fırtına Vadisi Yeniden Çöplüğe Döndü

BR> 
Fırtına vadisinin özelliği
 
Fırtına vadisi, Fırtına deresinin Karadeniz kıyı çizgisinden başlayıp iç kısımlara doğru birden çok kola ayrılarak Kaçkar Dağları'nın kuzey yamaçlarına kadar uzanmasıyla oluşuyor.
 
Yıl boyunca sıkça yağmur alan vadinin yüksek kesimleri sürekli sis altında. Alüvyal akarsu ormanları, geniş yapraklı ılıman ormanlar, iğne yapraklı doğu ladini ormanları, yapraklı ve karışık ormanlar, geniş alpin çayırlıklar ve kayalık habitatlar, nadir şimşir ormanları gibi Doğu Karadeniz'e özgü bütün habitatları burada bulmak mümkün.
 
Bu değerlerinden ötürü, Fırtına vadisi ormanları, WWF tarafından Avrupa'da acil korunması gereken 100 ormandan biri olarak ilan edildi.
 
Fırtına vadisi, Kaçkar Dağları ile birlikte 537 odunsu bitki, 136 kuş, 30 memeli, 21 sürüngen ve 116 endemik bitki türüne evsahipliği yapıyor.
 
Vadide yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı da çevrecilerin tepkisi üzerine iptal edilmişti. Vadi bir süredir de taş ocaklarının tehdidi altında bulunuyordu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/firtina-vadisi-yeniden-copluge-dondu_62506.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!