Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fitch, Türkiye'nin Notuna Dokunmadı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü değiştirmedi.

yapı.com.tr
Fitch, Türkiye'nin Notuna Dokunmadı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit etti. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Fitch'ten yapılan değerlendirmede; "Kredi notunun teyit edilmesi güçlü bilançoyu, mali disiplinin seçim döneminde devam ettirilmesini yansıtıyor" denildi.

Genel kamu bütçe faiz dışı fazlanın bu yıl yüzde 1.1 olmasını beklediğini bildiren Fitch, kamu borcunun GSYH'ye oranında aşağı trendin devam etmesini ve oranın 2017 sonunda yüzde 30'a inmesini beklediğini açıkladı.

Siyasi istikrarsızlık vurgusu

Siyasi ortamın kötüleştiğine dikkat çeken Fitch, "Kasım ayında yapılacak seçimlerin sonucuna ilişkin de ciddi belirsizlik olduğunu vurguladı. Uzun süreli ve derinleşen siyasi istikrarsızlığın ekonomik performansı baltaladığını ve ekonomi politikasının kredibilitesini tehdit ettiğinin altını çizdi. Fitch, jeopolitik gerilimlerin ekonomik aktivite üzerinde kayda değer bir etki yapamyacağını da vurguladı.

Dış kırılganlıkların kredi profilinin parçası olmaya devam ettiğini bildiren Fitch, "Ancak son gözden geçirmeden bu yana kayda değer bir zayıflama olmadığını açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, cari açığın 2015'te GSYH'nin yüzde 4.8'ine gerilemesini beklediğini paylaştı.

Yapısal reformlarda ivmenin yavaşladığına da dikkat çeken Fitch, "Cari açıkta veya borç yaratmayan finansman kaynaklarının temininde yapısal iyileşme işaretleri yok" açıklamasını yaptı.


Türkiye'nin bankacılık sisteminin "yatırım yapılabilir" seviye ile uyumlu olduğunu kaydeden Fitch, "Türk bankaların ağır bir finansal şoka karşı koyabilecek yeterli döviz likiditesine sahip olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi. Fitch, "TCMB'nin politika çerçevesini sadeleştirmesi zaman içerisinde bankanın pozitif tutarlılığına ilişkin endişelere cevap verebilir" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fitch-turkiyenin-notuna-dokunmadi_134134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!