Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Fizikten Sıfır Çeken Mühendis Oldu”

Sınavda 1 tane bile fizik neti olmayanların inşaat mühendisliği okuyabildiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, inşaat mühendisliği fakültelerinden “riskli mezunlar” çıktığını söyledi.

yapi.com.tr
“Fizikten Sıfır Çeken Mühendis Oldu”

Üniversite sınavında 1 tane bile fizik sorusu yapamayan öğrenciler, inşaat mühendisliği fakültesine girebiliyor. Meclis Deprem Araştırma Komisyonu'na bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Taner Yüzgeç, üniversitelerin inşaat mühendisliği fakültelerinden “riskli mezunlar” çıktığını söyledi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; Yüzgeç, mühendis olmak için üniversiteye yerleşen gençler arasında fizik ve kimyadan ‘sıfır çekenler' olduğunu açıkladı.

“İnşaat mühendisliği eğitimi alanında 200 eğitim programı ve yıllık 10 binden fazla kontenjanıyla tarihsel rekorlar kırılmaktadır.” diyen Yüzgeç, şöyle devam etti: “YÖK, bırakın düzeltmeyi, neredeyse 300 bininci kişinin tercihen mühendisliğe, inşaat mühendisliğine girmesini sağlayacak düzeyde kontenjanlar belirlemektedir. 2018 sınav sonuçlarına göre yabancı dilde normal öğrenim veren devlet üniversitelerine yerleşen son kişinin en düşük net sayısı matematik için 40 soruda 4.5; fizik için 14 soruda eksi 0.3, kimya için 13 soruda sıfırdır. Vakıf üniversiteleri için bu sayı matematik için 40 soruda 2.5, fizik için 14 soruda eksi 1.5; kimya için 13 soruda 0.8.”

Kontenjanlar azaltılmalı, barajlar konulmalı
İnşaat mühendisliği bölümlerinin yüzde 62'sinin fiziksel mekân, bilgisayar ve yazılım, laboratuar ve öğretim üyeleri konusunda yetersiz olduğunu söyleyen Yüzgeç, “Bazı fakültelerinin kapatılması, kontenjanların azaltılması, çeşitli barajlar konulması gerekiyor.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fizikten-sifir-ceken-muhendis-oldu_183458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!