Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Formula 1 Türkiye Grand Prix'inin Temeli Atılıyor

Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin temeli 10 Eylül Çarşamba günü saat 11.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı G

İBB
Formula 1 Türkiye Grand Prix'inin Temeli Atılıyor

ormula 1 Türkiye Grand Prix’sinin temeli 10 Eylül Çarşamba günü saat 11.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın katıldığı bir törenle Pendik Tepeören'de atılıyor.

Türk Formula 1 severlerin uzun süredir beklediği Kurtköy Pisti’nin inşaatı resmen başlıyor. Temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katılacak. Ayrıca, Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ve Toyota Formula 1 takımının patronu Ove Andersson da törene katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Yapımına başlanacak olan Pendik Tepeören’deki pistin 60 milyon dolara mal olması bekleniyor. Pist, İstanbul Ticaret Odası’nın yatırımıyla FIA standartlarına uygun biçimde 31 Mart 2005 tarihinde tamamlanacak ve büyük bir olasılıkla Ağustos 2005’ten itibaren Formula 1 Türkiye Grand Prix’sine evsahipliği yapacak.

10 gün önce Bernie Ecclestone ile imzalanan anlaşmaya göre; Türkiye 2005’ten itibaren 7 yıl süreyle Formula 1’e evsahipliği yapacak. Her şey yolunda gittiği takdirde bu anlaşmanın 5 yıl daha uzatılması söz konusu. Ünlü F1 mimari Herman Tilke tarafından tasarlanan ve uzunluğu 5,3 km. olacak pistte otomobiller saat yönünün tersine hareket edecekler. Yer yer inişli çıkışlı olan pisitin en büyük özelliği ise geçişe izin vermesi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/formula-1-turkiye-grand-prixinin-temeli-atiliyor_5732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!