Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Galata Kulesi Çevresi "Çaycı" Yapıldı

Gençlerin, turistlerin ve sokak sanatçılarının buluşma noktası olan Galata Kulesi çevresinin özel bir işletmeye verilmesi cumartesi protesto edilecek.

yapi.com.tr
Galata Kulesi Çevresi "Çaycı" Yapıldı

Beyoğlu’nda insanların toplanma yerlerinden olan Galata Kulesi çevresi çaycı yapıldı. Şimdilik küçük bir alanda hizmet veren çay bahçesinin önümüzdeki günlerde tüm Kule çevresine yayılacağı söyleniyor.

Bianet'ten Yeliz Özşen'in haberine göre, işletmenin kime ait olduğu bilinmezken, herhangi bir işletme tabelası veya vergi levhası bulunmayan işletmede sadece semaverin üstünde BELTUR ismi bulunuyor. 

Çay bahçesi hakkında konuşan bir Galata esnafı, önümüzdeki günlerde çay bahçesinin genişletilerek tüm Kule’nin etrafı çay ocağına ait masa ve sandalyelerle doldurulacak.

Twitter üzerinden işletmenin ruhsatı olup olmadığını sorduğumuz Beyoğlu Belediyesi, @VatandasBaskan hesabı üzerinden konunun araştırılacağını, belediye ekiplerinin Galata Kulesi'ne yönlendirildiğini söyledi.

Occupy Galata

Halka açık olan Galata Kulesi çevresinin özel bir işletmeye verilerek “çay bahçesi” haline dönüştürülmesi Cumartesi günü protesto edilecek.

Facebook üzerinden Occupy Galata sayfası üzerinden yapılan çağrıda Cumartesi saat 16.00-19.00 arası  “yiyeceğini içeceğini al pikniğe gel” denildi.

Twitter üzerinden de #OccupyGalata hashtag’i üzerinden çağrılar yapılmaya başlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/galata-kulesi-cevresi-cayci-yapildi_121470.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!