Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Geçiş Garantilerinde Dolardan Euro'ya Geçiliyor

1915 Çanakkale Köprüsü, Ankara-Niğde otoyolunun ardından Aydın-Denizli ihalesinde de geçiş ücretleri, dolar yerine euro üzerinden belirlenecek.

yapi.com.tr
Geçiş Garantilerinde Dolardan Euro'ya Geçiliyor

Koronavirüs salgının ardından ilk dev bütçeli ihale için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, 163 kilometre uzunluğundaki Aydın-Denizli Otoyolu’nun yapım ve işletmesi için 11 Haziran’da ihale yapacak. Yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle hayata geçirilecek projenin, 140 kilometresi otoyol, 23 kilometresi bağlantı yolundan oluşuyor. 1915 Çanakkale Köprüsü, Ankara-Niğde otoyolunun ardından Aydın-Denizli ihalesinde de geçiş ücretleri, dolar yerine euro üzerinden belirlenecek.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre; Aydın-Denizli otoyolu için daha önce iki kez ihaleye çıkıldı. Proje için öngörülen koşullar oluşmadığı için süreç tamamlanamadı. Proje için 11 Haziran Perşembe günü yeni bir ihale gerçekleştirilecek.

 

 

Son dönemde yeni projelerde dolar yerine euro tercih ediliyor. Aydın-Denizli projesinde de araç geçiş garantisi ödemeleri euro üzerinden hesaplanacak. Bu kapsamda izleyen günlerde gündeme gelecek diğer projelerin ihalelerinin de euro üzerinden yapılması bekleniyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecis-garantilerinde-dolardan-euroya-geciliyor_180273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!