Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geleceğin Ofislerinin Yaratıcıları Ödüllerini Aldı

Delta Ofis Mobilya tarafından düzenlenen 'Gelecek Ofisler için Yeni Fikirler' konulu tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 2001 yılından bu yana düzenlenmekte olan ve yarışma şartnamesine uygun 96 projenin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
1 Geleceğin Ofislerinin Yaratıcıları Ödüllerini Aldı

br >
Hakan Türkmen / Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü 3. sınıf

Üç hafta öncesine kadar haberim yoktu, bu nedenle kısa zamanda birşeyler yapmam gerekti. Önce pioyasada bulunan diğer ofis mobilyası çeşitlerini inceledim; ihtiyaçların neler olduğu üzerine düşündüm. Staj yaptığım yerlerden bir ofis deneyimim de vardı. Elbette bu deneyimlerin de bir katkısı oldu, çünkü zaten tecrübelerinizden yola çıkarak oluşturuyorsunuz tasarımı. Eksikliği kendiniz hissettiğiniz zaman, yeni bir şeyler geliştirmeyi daha çok istiyorsunuz. Ben de bu eksikliklerden yola çıktım.

Eksiklik şuydu: Ofis masaları blok halinde olduklarında çok fazla yer kaplıyorlar. Bunları açılır kapanır bir sistemle gerektiğinde büyütmek, yerden kazanmamıza yardımcı olabilirdi. Tasarladığım masada ön ayırıcı panelin üç hareketi var; bu şekilde masa daha da büyüyebiliyor ya da aşağı çekilerek kapatıcı bir panel işlevini üstlenebiliyor. 2 kişilik bir masadan 10 - 12 kişilik bir masa haline gelebiliyor.

Daha önce de çeşitli yarışmalara katılmıştım, bu ödül kazandığım ikinci yarışma oldu. Yarışmalar, öğrenciler açısından çok önemli. Çünkü piyasaya çıktığınız zaman neler yapabileceğinizi görmenize yardımcı oluyorlar. Kendi sevineyinizi anlamanızı sağlıyorlar ve ayrıca sizinle birlikte mezun olacak rakiplerinizi de gözlemlemenize olanak yaratıyorlar. Şirketlerin beklentilerini ve bunların ne kadarını karşılayabildiğinizi öğrenmenizi de sağlıyorlar. En önemlisi de tecrübe kazandırıyorlar. Bir projenin işleyişini ve değerlendirme aşamasını, her aşamasında bulunarak öğrenmiş oluyorsunuz.



TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegin-ofislerinin-yaraticilari-odullerini-aldi_69950.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • gercekten çok işlevine uygun ve kullanışlı görünüyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!