Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Gelişmiş Ülkeler Beton Bariyerleri Tercih Ediyor"

Beton bariyerlerin karayolu güvenliğindeki önemi, TÇMB’nin Ankara’da düzenlediği uluslararası çalıştayda masaya yatırıldı. Karayolu güvenliğinde son teknoloji kullanımının önemine dikkat çeken uzmanlar, daha az bakım gerektiren ve gelişmiş ülkelerin tercih ettiği beton bariyerlerin özellikle motosikletler için daha güvenli olduğunun altını çizdi.

yapi.com.tr
"Gelişmiş Ülkeler Beton Bariyerleri Tercih Ediyor"

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) 15-16 Eylül’de Ankara’da düzenlediği 'Beton Otokorkuluklar ve Karayolu Güvenliği' çalıştayına, Karayolları Genel Müdürlüğü, büyükşehir belediyeleri, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Türkiye Prefabrik Birliği ve çimento ve beton sektörü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 80 kişi katıldı.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Özgür Yaman açılış konuşmasında, otokorkuluklarının trafik güvenliğindeki önemini vurguladı. Çalıştayın ilk gününde 'Otokorkuluk Güvenlik Standartları, Sınıflandırılması ve Avrupa’da Gelişimi' başlıklı bir konuşma yapan Avrupa Yol Federasyonu Başkan Yardımcısı Konstandinos Diamandouros, Avrupa’da beton otokorkulukların CE işaretlemesi sürecinden de bahsetti ve Avrupa refujlerinde beton bariyerlerin tercih edildiğini söyledi. Çalıştaya İngiltere’den katılan Taşımacılık Araştırma Laboratuvarı Uzmanı Gavin Williams da otokorkulukların geçmişten günümüze olan gelişimini katılımcılara aktardı ve İngiltere'de orta refujde beton bariyer zorunluluğunun olduğunu vurguladı. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra trafiğin büyümesi ile bariyerlerin öneminin oldukça arttığını vurgulayan Williams; yatırım bedeli, bakım sıklığı, bakım bedeli, ömrü ve kaza bedeli gibi konuların önemini anlattı.

Can kayıplarını önlemek için uygun bariyer

Çalıştayda konuşan Belçika Wallonia  Karayolları Müdürü Hüseyin Kadıoğlu, trafik kazalarının yüzde 16’sının bariyerlerden kaynaklandığına dikkat çekti. Belçika’da ahşap, ahşap-çelik karışımı, çelik ve beton bariyerlerin kullanıldığını ifade eden Kadıoğlu, “Trafik kazalarında can kayıplarını önlemek için uygun bariyerler, uygun zamanda kullanılmalıdır” dedi. Beton ve çelik bariyerlerin kıyaslamasını detaylı şekilde ele alan Kadıoğlu, beton bariyerlerin çelik bariyerlere kıyasla çok daha uzun ömürlü olduğunu ve bakım gerektirmediğini detaylı şekilde aktardı.

Beton bariyerler çelik bariyerlere oranla daha güvenli

'Motorsikletler ve beton otokorkuluklar' adlı sunumunda araştırma mühendisi Ceki Erginbaş, motosikletliler açısından beton ve çelik bariyerlerin farklarını kıyasladı. Beton bariyerlerin çelik bariyerlere oranla daha güvenli olduğunu belirten Erginbaş, yine de beton bariyerlerin de motorsikletliler için sağlıklı olmadığını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gelismis-ulkeler-beton-bariyerleri-tercih-ediyor_125594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!