Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gençlik Parkı’nın Dokusu Değişti

Bir zamanlar Ankara’nın en önemli eğlence ve dinlence alanı olan Gençlik Parkı, Anakent Belediyesi’nin 6 Mayıs 2005’te başlattığı ve üç yıldır süren yenileme çalışmaları sonrasında tarihi kimliğini yitirdi. Çalışmalar kapsamında parkın içinde bulunan ağaçlar kesildi. Bir dönemin en ünlü Türk Sanat Müziği sanatçılarının konser verdiği eski Göl

Cumhuriyet ANKARA
Gençlik Parkı’nın Dokusu Değişti

/P>

‘Anıtlar Kurulu buna nasıl izin verebilir?’

Çalışmalar kapsamında önce Gençlik Parkı’nın girişinde yurttaşları tarihi dokuyla buluşturan kapının ve kapının hemen yanında yer alan ışıklı Atatürk panosunun kaldırıldığını anlatan İlhan, “Kaldırılan kapı bir dönemi anlatmaya yeterdi. Anıtlar Kurulu bu kapının kaldırılmasına nasıl izin verdi, Atatürk panosu şu anda nerede, bilen yok” diye konuştu. Parkın değerini genç kuşaklara anlatmak için bugün parkta çeşitli tiyatro oyunlarının sahnelenebileceğini ya da çeşitli söyleşilerin düzenlenebileceğine dikkat çeken İlhan, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Parkta şu ana kadar yapılan düzenlemeler konusunda kamuoyu tamamen tepkisiz kaldı. Oysa Gençlik Parkı Cumhuriyet döneminin en önemli yapılarından birini oluşturmaktaydı. Ulus zaten başlıbaşına bir tarih. Ancak ne yazık ki bu tarih birer birer yok oluyor. Ulus’ta önemi olmayan alt - üstgeçit yapılıyor, eski mimari eserler onarım adı altında özünü yitiriyor. Çocukluğumda ne zaman Gençlik Parkı’na gitsem, müthiş bir keyifle geri dönerdim. Şimdi o keyiften eser kalmadı.”

Sanat Kurumu Genel Sekreteri Şinasi Erdemir de Anakent Belediyesi’nce hız kazandığı açıklanan parktaki çalışmaların çok ağır aksak ilerlediğini dile getirdi. Erdemir, “Çalışmaları neden ağırdan alıyorlar, anlamak mümkün değil” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/genclik-parkinin-dokusu-degisti_65537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!