Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gerçekten Başımıza Taş Yağacak

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Güdüllü Köyü'nde yapılması planlanan 2 taşocağına karşı çıkan köylüler, valilik önünde basın açıklaması yaptıktan sonra topladıkları 930 imzayı Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu'nu teslim etti.

yapi.com.tr
Gerçekten Başımıza Taş Yağacak

Güdüllü Köyü ve çevresindeki köylerde yaşayanlar, ormanlık alanda özel bir şirket tarafından açılması planlanan iki taşocağını karşı imza kampanyası başlattı. Köylüler topladıkları 930 imzayı teslim etmek için valiliğe geldi.

Tepkilerini dövizlere yazdılar

Aralarında kadınların da bulunduğu grup, 'Gerçekten başımıza taş yağacak', 'Ağaç kesen baş keser', 'Suyu kirletmek geleceğini kirletmektir' yazılı dövizlerle tepkilerini gösterdi.

İzin çıkarsa ağaçlar kesilecek

DHA'nın haberine göre, köylüler adına konuşan Ahmet Pazarlı, şirketin köylerinin yakınında zaten bir taşocağı çalıştırdığını, şimdi iki tane daha açmak için çalıştığını belirterek, "Biz yaşam alanlarımız içinde yeni bir taşocağı istemiyoruz. Açılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Atalarımızdan miras kalan, bağımsız ve bahçemizle kıt kanaat yaşayıp gittiğimiz bu toprakların huzurunu kimseye bozdurmayacağız. Proje sahası içindeki 86 hektarlık ormanlık alanda sayısı açıklanmayan çok miktarda ağacın kesileceğinden de söz edilmektedir. Ayrıca proje sahasında Sofular ve Çayırköy mağarları bulunmaktadır. Bu mağara içlerindeki sarkıt, dikit oluşumları sürmektedir. Buralarda yapılacak patlatmaların mağaraları etkileme riski çok fazladır" dedi.

 

İMZALAR VALİLİĞE BIRAKILDI

Köylüler, basın açıklamasının ardından imzaları Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu'na teslim etti. Köylüler, daha sonra Valilik'ten ayrıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gercekten-basimiza-tas-yagacak_138692.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!