Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geri Dönüşümlü İnşaat Malzemeleri Pazarı

Araştırma ve danışmanlık grubu Frost & Sullivan'ın raporuna göre, geri dönüşümlü inşaat malzemeleri pazarının 2016 yılında 1 milyar 322,5 milyon avroya ulaşması bekleniyor.

yapi.com.tr / AA
Geri Dönüşümlü İnşaat Malzemeleri Pazarı

Araştırma ve danışmanlık grubu Frost & Sullivan'ın raporuna göre, geri dönüşümlü inşaat malzemeleri pazarının 2016 yılında 1 milyar 322,5 milyon avroya ulaşması bekleniyor.

Frost & Sullivan'ın ''Avrupa İnşaat Sektöründe Dönüştürülmüş Malzemeler ve Kimyasallar Pazarı Stratejik Analizi''ne göre, inşaat endüstrisinden kaynaklanan atıkların yönetimi, uzun zamandır çözüm bulunamayan bir sorun haline geldi.

Yapı sektöründe yüzde 30'a ulaşan geri dönüşümlü malzeme kullanımı oranının yakın bir tarihte yüzde 90'a ulaşması beklenirken, 2010 yılında 744,1 milyon avro olan geri dönüşümlü inşaat malzemeleri pazarının 2016 yılında 1 milyar 322,5 milyon avroya ulaşması öngörülüyor.

Araştırma kapsamında yer alan ürünleri dönüştürülmüş PVC, dönüştürülmüş alçı, dönüştürülmüş beton ve dönüştürülmüş cam oluşturuyor.

Araştırmaya göre, sınırlı ham maddeye olan bağımlılığı azaltma ve çevrenin korumasına yönelik çabalar sonuç verirken, bu gelişme malzemelerin geri dönüştürülmesi ve kullanımını teşvik ederek yaygınlaştırıyor. Teşvik sayesinde dönüştürülmüş malzeme ve kimyasalların gelişimi ve kullanımı özellikle inşaat sektörü sayesinde hız kazanıyor.

Frost & Sullivan, yeni teknolojilere yatırım yapmanın başarı için kilit nokta olduğunun altını çizerken, pazara yeni malzemeler sunmanın üreticilere ürün çeşitliliği sağlama bakımından yardımcı olabileceğine işaret ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/geri-donusumlu-insaat-malzemeleri-pazari_89290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!