Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın

Germencik EFE-8 JES için ÇED Olumlu Kararı Verildi

Aydın’ın Germencik ilçesinde yapılması planlanan EFE-8 JES için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı verildi.

yapi.com.tr
Germencik EFE-8 JES için ÇED Olumlu Kararı Verildi

Aydın’ın Germencik ilçesi sınırları içerisinde Gürmat Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Efe-8 JES (50 MWe) projesi ile ilgili yeniden başlayan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci sonuçlandı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, proje için ÇED Olumlu kararı verdiğini açıklarken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın halka duyurulması gerekmekte olduğunu belirtti. Bakanlık ayrıca, projeye ait nihai ÇED raporu ile ilgili, 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum, kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmekte olduğunu ifade etti.

“Germencik’te jeotermal istemiyoruz”
Konu hakkında açıklamalarda bulun Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, “Hukuksal mücadelemiz devam edecek. Yapılması gerekeni yapacağız. Önümüzdeki günlerde bölgede tüm siyasi partileri bir toplantıya çağırdık. Bütün partileri aynı masada toplamak istiyoruz. Bu konu için çalışmalarımız sürüyor. Mücadelemiz dernek olarak da bölge halkı olarak da devam ediyor. Jeotermalleri Germencik’te istemiyoruz. Bu yapılmak istenen alan tarım alanın içerisinde. Bilirkişiler de bu konu hakkında raporları var.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/germencik-efe-8-jes-icin-ced-olumlu-karari-verildi_180642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!