Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Salihli'de JES İptal Davası için Karar Bekleniyor

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Köyü’nde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan iptal davasının karar duruşması 24 Haziran Çarşamba günü yapıldı.

yapi.com.tr
Salihli'de JES İptal Davası için Karar Bekleniyor

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı’da, SANKO Enerji’nin, 19,5 MWe kapasiteli, 75 bin 875 metrekare büyüklüğündeki alanda kurmak istediği jeotermal enerji santraline (JES) karşı bölge halkı mücadelesini sürdürüyor. JES için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan iptal davası 24 Haziran Çarşamba günü Manisa 2.İdare Mahkemesi’nde yapılan duruşma ile görüldü. Davanın avukatı Seçil Ege, kararın 5-10 gün içerisinde açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; duruşma sonrası Salihli Çevre Derneği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Salihli Çevre Derneği Sekreteri Hakkı Uysal, “Bugün burada Salihli’nin Hacıbektaşlı mahallesine SANKO Enerji tarafından kurulacak olan JES’in ÇED olumlu raporunun duruşması vardı. JES’ler yurdumuzun ihtiyacının yüzde 2’lik bir kısmını karşılamaya çalışırken, dünyanın en verimli havzalarından biri olan Gediz Havzası yerin altından çıkan ağır metallerle zehirlenme tehdidi altındadır. Bu yer altından çıkan akışkan her ne kadar yerin altına gönderilmeye çalışılsa da pandoranın kutusu bir kere açılınca kapanmıyor. Topraklarımızı, hayvanlarımızı ve insanlarımızı zehirleniyor.” diye konuştu.

 

 

Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege de yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Duruşma gerçekleşti. 5 bilirkişi de proje tanıtım dosyasının bilimden uzak bir şekilde, doğaya ve insan sağlığına zarar verdiğine hemfikir. Karar verilmek üzere duruşmaya son verildi. Karar 5-10 gün içerisinde gelecektir. Kararın olumlu olacağı düşüncesindeyiz. Valiliğin ÇED Gerekli Değildir kararının iptal edilmesi gerekiyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/salihlide-jes-iptal-davasi-icin-karar-bekleniyor_180611.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!