Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Giresun Filyos’a Ders Olsun

Zonguldak’taki Filyos Vadisi’nde termik santrallerden çimento fabrikasına, petrokimya tesislerinden kömür-cevher depolama tesisine kadar bir dizi işletme açılması planlanıyor.

yapi.com.tr
Giresun Filyos’a Ders Olsun

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk bir açıklama yaparak, Filyos Irmağı’nın kanal içine alınarak elde edilen alanlarda sanayi tesisleri kurulmasının felaketlerle sonuçlanacağını söyledi.

BirGün’de yer alan habere göre; Öztürk, Giresun’da yaşanan sel felaketinin Filyos’a örnek olmasını isteyerek, “Yaşanan doğal bir afet değil, doğanın talanına dayalı politikaların yarattığı bir katliamdır. Aktif fay zonları, dere yatakları, taşkın sahaları, heyelanlı alanlar, ormanlar, sahiller karşı karşıya kalınan riskin büyüklüğü bilindiği halde imara açılıyor, üzerlerine sanayi tesisleri kuruluyor.” dedi.

Bilim dışı projeyi durdurun
Yaşanan onlarca felaketten ders alınmadığını dile getiren Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha öncesinde de yaşanan binlerce felaketten hiç ders alınmamış olmalı ki, Filyos Vadisi’nde, deli akışlı koca dar bir kanal içine alınarak, endüstri bölgeleri oluşturuluyor. Bir ırmağın, çok daha dar ve dümdüz bir kanalın içine hapsedilmesi doğaya da, akla da, bilime de aykırı. Buradan yetkililere sesleniyorum: Doğanın talanına dayalı bu akıl ve bilim dışı projeyi derhal durdurun.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/giresun-filyosa-ders-olsun_181469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!