Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Giresun Felaketini HES’ler Tetikledi

Giresun’un acilen afet bölgesi ilan edilmesi istenen CHP’nin hazırladığı raporda, “HES’ler, dere ıslah çalışmaları, yanlış yapılaşma facia getirdi.” denildi.

yapi.com.tr
Giresun Felaketini HES’ler Tetikledi

Sel felaketinin yaşandığı Giresun'da CHP heyetinin yaptığı incelemeler sonrasında hazırlanan raporda, HES'lerin felaketi tetiklediğine dikkat çekildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun tarafından hazırlanan raporda, “İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor.” denildi.

Raporda şu tespitlere yer verildi: “Afet öncesinde önleyici tedbirler almayan idare, afet sırasında, zamanında ve işlevli araçlarla müdahale etmeyerek zararın boyutlarının artmasına sebebiyet vermiştir. Afetin ‘Genel Hayata Etkili' olduğu ve bu afet sebebiyle yapıları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi gerekmektedir. Giresun ili Afet bölgesi ilan edilmelidir. Doğanın ve yaşamının devamlılığını sağlayacak tedbirleri almalı, sakınım planları oluşturulmalıdır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/giresun-felaketini-hesler-tetikledi_181483.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!