Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Giresun’da HES Israrı Sürüyor

HES’lerin kuşattığı Giresun’da sel felaketinden ders çıkarılmadı. Karadona Deresi üzerinde yapılamak istenen Çileklitepe Barajı ve Avluca HES projesi için inceleme değerlendirme süreci başlatıldı, 4 etaptan oluşan projede 5 adet HES yapılması planlanıyor.

yapi.com.tr
Giresun’da HES Israrı Sürüyor

Giresun’da 11 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin hâlâ arandığı sel felaketinden ders alınmadı. Hidroelektrik santrallerin (HES) kuşatması altında olan Giresun’da projeler hız kesmiyor. Son olarak Espiye’de Karadona Deresi üzerinde yapılmak istenen Çileklitepe Barajı ve Avluca HES Projesi için inceleme değerlendirme komisyonu (İDK) süreci başlatıldı.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Çileklitepe Barajı ve Avluca HES Projesi için 2007 yılında ÇED olumlu kararı alındı ancak faaliyete geçilmedi. Şirketin 2018 yılında kurulu gücünü artırmak istemesi üzerine, Devlet Su İşleri projenin revize fizibilite raporlarını onayladı. DSİ’nin onayını alan şirket, yeni ÇED süreci başlattı. ÇED süreci kapsamında ise 4 Eylül’de İDK süreci başlatıldı.

ÇED dosyasında, maliyeti, 213 milyon 878 bin 900 TL olarak belirlenen projenin işletme süresi 50 yıl olarak belirtildi. 3 yılda tamamlanması planlanan projede yılda 110,405 kilowatt (GWh) enerji üretileceği ifade edildi. İstihdam yaratacağı iddia edilen projede 10 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

4 kademeden oluşan projede 5 adet HES yapılması planlanıyor. Proje kapsamında 17.5 kilometre uzunluğunda enerji nakil hattı inşa edilecek.

Giresun’da ÇED hep olumlu
Giresun’da Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin verdiği bilgiye göre 56 HES mevcut. Kentte son beş yılda dokuz HES projesi için ÇED olumlu kararı, üç proje için ÇED gerekli değildir kararı verilirken tek bir proje için ÇED olumsuz kararı verilmediği ortaya çıkmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/giresunda-hes-israri-suruyor_181647.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!