Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek, Toplu Ulaşımda İndirime İptal Peşinde

Ankara'da toplu ulaşım fiyatlarının mahkeme kararı ile 6 yıl önceki seviyeye çekilmesine tepki olarak gün ortasında sefer sayılarının azaltılmasıyla başlayan krize çözüm bulunamıyor. Fiyatların düşürülmesiyle ekonomik sıkıntı içine girdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şu an uyguladıkları tasarruf önlemlerinin de

Referans Gazetesi
Gökçek, Toplu Ulaşımda İndirime İptal Peşinde

Ankara'da toplu ulaşım fiyatlarının mahkeme kararı ile 6 yıl önceki seviyeye çekilmesine tepki olarak gün ortasında sefer sayılarının azaltılmasıyla başlayan krize çözüm bulunamıyor. Fiyatların düşürülmesiyle ekonomik sıkıntı içine girdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şu an uyguladıkları tasarruf önlemlerinin de çözüm getirmediğini söyledi. Konuya ilişkin olarak mahkemeye itirazlarını yaptıklarını kaydeden Gökçek, tek çözümün kararın iptali olacağını öne sürdü. Gökçek, "Ama bu kadar önemli bir konuda mahkeme şu ana kadar konuyu ele almadı" diye konuştu.
 
Gökçek: Kaos oluşur

CNN TÜRK'te dün "Haber Toplantısı" programına katılan Gökçek, alınan karar nedeniyle tasarruf önlemleri uyguladıklarını belirtirken "Vatandaş bunu hissetmesin diye sabah 07.00 ile 10.00, akşam da 17.00 ile 19.30 saatleri arasında sefer sayısını azaltmadık. Bunun haricinde 20 dakikada bir olan seferleri 40 dakikaya, yarım saatte bir olanları da 1 saate çıkararak tasarruf sağlamaya çalıştık" dedi. Ancak bu önlemlerin çözüm getirmediğini söyleyen Gökçek, bir süre sonra benzin ve mazot giderleri ile işçi maaşları gibi konularda sorun yaşamayı beklediklerini belirtti.

Gökçek, "Yani bir kaos ortamı oluşacak. Burada sadece biz değil minibüsler ve özel otobüslerde de sorun söz konusu" diye konuştu. Belediyeye geçen yıl Hazine kesintisi harici verilen rakamın ayda 54 milyon TL olduğunu kaydeden Gökçek, "Bunun şu an 41 milyon lirasını buraya vermek zorundayız. Ekonomik sıkıntı içindeyim. İtiraz ettik, karar durdurulabilir" dedi.

Ankara'da mahkeme kararı ile toplu ulaşım ücretleri yarıya yarıya düşürülmüştü. Yeni tarifeyle otobüslerde tam bilet 90 kuruş, öğrenci bileti ise 60 kuruş olarak belirlenmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-toplu-ulasimda-indirime-iptal-pesinde_77509.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!