Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'da Ulaşımda Altı Yıl Öncesine Dönüldü

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin EGO ile özel halk otobüs ücretleri, mahkeme kararıyla altı yıl öncesine döndü. Buna göre tam bilet 90, öğrenci bileti 60 kuruştan satılacak. Ankaralıların başlıca şikâyetlerinden olan ulaşımın pahalığı mahkemeden döndü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO ile özel halk otobüslerindeki ücretleri, mahkeme kararıyla

Radikal Gazetesi
Ankara'da Ulaşımda Altı Yıl Öncesine Dönüldü

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin EGO ile özel halk otobüs ücretleri, mahkeme kararıyla altı yıl öncesine döndü. Buna göre tam bilet 90, öğrenci bileti 60 kuruştan satılacak.

Ankaralıların başlıca şikâyetlerinden olan ulaşımın pahalığı mahkemeden döndü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin EGO ile özel halk otobüslerindeki ücretleri, mahkeme kararıyla altı yıl önceki fiyatına dönerken, tam bilet 90, öğrenci bileti 60 kuruş oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oluşacak zararı belediyenin karşılamasının mümkün olmadığını söyleyerek, transferlerin kaldırıldığını, otobüs seferlerinde azaltmaya gideleceğini söyledi.

Tüketici Hakları Derneği, Gökçek’in yaptığı ulaşım zammının geri alınması için dava açmış ve kazanmıştı. Gökçek’i mahkeme kararını uygulamaya davet eden Tüketici Hakları Derneği, son 15 yılda ulaşım ücretlerinin tam bilette 350 kat, öğrenci biletinde 400 kat arttığına dikkat çekti ve mahkeme kararının uygulanmaması halinde başta Gökçek olmak üzere, belediye görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

Gökçek, 8 Mart Pazartesi gününden itibaren otobüslerde tam bilet 90 Kuruş, öğrencinin 60 Kuruş, minibüslerde kısa mesafenin 90 Kuruş, uzun mesafeninse 1 lira olduğunu açıkladı.

Gökçek, şunları söyledi: “Otobüsler nedeniyle ayda eski parayla 26.5 trilyon zarardayız. Mahkeme kararını uygulamazsak mahkemelik olacağız, uygulamamız halinde ise belediye olarak iflas edeceğiz. Konuya ilişkin ara çözüm bulma amacıyla Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nde ilgili birimlerle toplantı yaptık ve bazı kararlar aldık. Transferi kaldırdık. Bu işin mantığını bulmaya çalışıyoruz. Ben bunu halkın takdirine bırakıyorum. Verilen mahkeme kararlarını uygulamamam benim, suç. Ama mahkemenin bu kararı vermesi suç mu değil mi? Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-ulasimda-alti-yil-oncesine-donuldu_77209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!