Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güler: "Güneşi Yere İndireceğiz"

Türkiye Jeologları Derneği tarafından düzenlenen Kuzey Arap Plakası Petrol ve Gaz Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in onursal başkanlığında Antalya Belek'te başladı. Zirvenin açılışında konuşan Bakan Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), BOTAŞ ve Turkish Petroleum International Company (TPIC) ile birlikte

CNN Türk
Güler: "Güneşi Yere İndireceğiz"

Türkiye Jeologları Derneği tarafından düzenlenen Kuzey Arap Plakası Petrol ve Gaz Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in onursal başkanlığında Antalya Belek'te başladı. Zirvenin açılışında konuşan Bakan Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), BOTAŞ ve Turkish Petroleum International Company (TPIC) ile birlikte ortaklaşa yürütülen çalışmalarla, bölgede petrol konusunda "oyuncu" olmak istediklerini söyledi.

Yürütülen çalışmalarla Karadeniz'in önemli bir saha olduğunu düşündüklerini belirten Güler, gelecek yıldan itibaren bölgede sondaja başlayacaklarını bildirdi. Karadeniz petrollerine ilişkin anlaşma imzalanan ve imzalamak üzere olan ülkeler olduğunu anlatan Güler, salondaki katılımcılara, "Gelin bu aramaları birlikte yapalım, sondajı birlikte gerçekleştirelim. Tabii ki bunun ticari boyutunu da düşünerek bunu birlikte sağlayalım. Hem ülkelerimize katkımız olsun, ekonomilerimize katkımız olsun, hem arz güvenliğine katkıda bulunalım, bu noktadaki bir takım gerilimleri de düşürelim" diye konuştu.

Bakan Hilmi Güler, yapılan sismik taramaların petrol konusunda Türkiye'yi haklı bir beklentiye soktuğuna da dikkati çekerek, Karadeniz'in dışında Güneydoğu Anadolu, Orta ve İç Anadolu ve Trakya'da çalışmaların sürdüğünü, Isparta'da da 6 bin 500 metrelik sondaj çalışması olduğunu kaydetti. Güler, "Bu sondaj, şu ana kadarki Türkiye Petrollerinin başlattığı en derin kuyudur. Artık daha derinlere ineceğiz ve daha derinlerde bul çalışmaları yapacağız" dedi.

"Gemiler beklendi"

Hilmi Güler, petrol arama çalışmalarına başlamakta gecikmenin sebebinin de sondaj gemilerinden kaynaklandığını anlattı. Petrol fiyatlarının yüksek olması nedeniyle gemilere talebin de yükseldiğini belirten Güler, "Sondaj gemilerinin hemen hepsi kontratlıydı. 2009'da bu gemileri ancak bulabildik ve imzayı bastık. Bundan sonra sondajla denizi deleceğiz. Bunun dışında Antalya başta olmak üzere Akdeniz'de yapacağımız sismik çalışmalarla da biz büyük devlet olmanın gereklerini denizlerde de, karada da göstereceğiz" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/guler-gunesi-yere-indirecegiz_64066.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!