Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güler: "Güneşi Yere İndireceğiz"

Türkiye Jeologları Derneği tarafından düzenlenen Kuzey Arap Plakası Petrol ve Gaz Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in onursal başkanlığında Antalya Belek'te başladı. Zirvenin açılışında konuşan Bakan Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), BOTAŞ ve Turkish Petroleum International Company (TPIC) ile birlikte

CNN Türk
Güler: "Güneşi Yere İndireceğiz"

/P>

Irak'ın petrol hedefleri

Bakan Şehristani, Irak'taki petrol alanlarının kullanılması için ihale sürecini başlattıklarını, hedeflerinin 1.5 milyon varillik üretim olduğunu dile getirdi. Irak Petrol Bakanlığı'nın keşfi yapılmış fakat henüz inşaası tamamlanmayan petrol tesisleriyle de ilgileneceğini anlatan Şehristani, bu yıl yeni bir ihale süreci başlatmayı düşündüklerini kaydetti. Şehristani, "Irak'ın ham petrol üretimini 2.5 milyon varilden beş yıl içinde orta vadeli plan olarak 4.5 milyon varile çıkarmayı planlamaktayız. 10 yıl içinde de 6 milyon varile çıkarmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Şehristani, Irak'ın kuzeyinde çıkan doğal gazı da boru hattıyla Türkiye üzerinden Avrupa piyasalarına ulaştırmak istediklerini anlattı. Irak olarak komşularla ilişkileri geliştirmeye kararlı olduklarını belirten Şehristani, "Uzun vadeli işbirliği çalışmaları yapmaya açığız. Yeni teklifler yapmaya, almaya hazırız" dedi.

İki bakan toplantının ardından zirve dolayısıyla Antalya'ya gelen firmaların tanıtım stantlarının bulunduğu serginin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Güler ve Bakan Şehristani zirvenin açılış oturumunun ardından bir süre özel görüştü.

Türkiye, Irak, İran ve Suriye'de petrol sektörüne yatırım yapmayı düşünen şirketlerin işbirliği olanakları için önemli ve etkili bir platform oluşturulması amacıyla, düzenlenen zirve, 10 Ekim'de sona erecek. Zirveye 15 ülkeden bakanlar, üst düzey bürokratlar ve 60'tan fazla kurum ve kuruluş temsilcisi katılıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/guler-gunesi-yere-indirecegiz_64066.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!