Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Güneş Enerjisinde Tarifeler Yeniden Gözden Geçirimeli''

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, güneş enerjisinde belirlenen tarifelerin yeniden gözden geçirilerek cazip hale getirilebileceğini söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Güneş Enerjisinde Tarifeler Yeniden Gözden Geçirimeli''

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Stratejik Teknik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından bu yıl ''Uluslararası Dönüşüm ve Enerjide Yeni Dönem'' başlığıyla düzenlenen Uluslararası Enerji Arenası'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji sektörü ile ilgili bazı temel gerçeklikleri bulunduğunu, bunlardan birinin enerji talebindeki artış olduğunu söyledi.

Türkiye'de enerji yoğun sektörlerin var olduğunu ve ülkenin enerjide ithalat bağımlısı olduğunu belirten Zachau, bunun da Türkiye dışına yatırım ve istihdam anlamına geldiğinin altını çizdi. Zachau, enerji ithalatının cari açığa etkisine de işaret etti.

Sektörde serbestleşmenin önemine değinen Zachau, ülkedeki yenilenebilir kaynakların kullanım oranlarının da hedefler doğrultusunda artırılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin hidro elektrik santral konusunda da hedef belirlediğini, bunu da doğru bulduklarını ifade eden Zachau, yatırımların güvenli ve çevreye etkisinin hesaba katılmasının önemine işaret etti.

Rüzgar enerjisine ilişkin sofistike ve akılcı şebekeler kurmak gerektiğini, güneşte ise tarife garantilerinin önemli olduğunu belirten Zachau, tarifelerin yeniden gözden geçirilerek cazip hale getirilebileceğini ifade etti. Zachau, ''Tarifelere belli zaman aralıklarında yeniden bakmak, uyarlamak gerekiyor'' dedi.

Elektrik dağıtım ihalelerine de değinen Zachau, bu ihalelerde şirketlerin gerçekçi olması gerektiğini, özelleştirmelerin başarıyla tamamlanacağına inandığın, elektrik üretim özelleştirmelerinin de en kısa zamanda yapılmasını ümit ettiğini söyledi.

Zachau, Dünya Bankası Grubu olarak Türkiye ile olan ilişkilerini geliştirmek ve artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER: kurum enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/gunes-enerjisinde-tarifeler-yeniden-gozden-gecirimeli_88987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!