Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Günlerdir Sallanıyor ama Deprem Master Planı Yok

Günlerdir depremle sarsılan Manisa’da, gözler riskli yapılara ve depremle ilgili alınan önlemlere çevrildi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fethi Nazım Obus, kentin deprem master planının olmadığını belirterek, acilen hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

yapi.com.tr
Günlerdir Sallanıyor ama Deprem Master Planı Yok

Fay hatlarının aktif olduğu bölgede yer alan Manisa, 22 Ocak'tan bu yana deprem korkusu ile yaşıyor. Kentte depremlerde Saruhanlı, Akhisar, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde toplam 596 az hasarlı, 275 ağır hasarlı konut tespit edildi.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi Başkanı Fethi Nazım Obus, afla yasal hale getirilen kaçak yapıların tehlikesine dikkat çekti.

Obus, “Kaçak yapılmış ve mühendislik hizmeti almayan yapıların her depremde en büyük hasarı gördüğü aşikardır. Buna rağmen imar barışı adı altında af çıkarılıp yasal hale getirilen bu yapıların deprem güvenliği tespitleri bir an önce yapılmalıdır.

Kamu yatırımları başta olmak üzere deprem sonrası hemen kullanılması gereken ve insan yoğunluğunun fazla olduğu hastane, okul, belediye hizmet binaları gibi yapılar deprem yönetmeliğine uygun dizayn edilmeli, konuttan ve işyerlerinden bozma yapılarda bu hizmetler verilmemelidir.

Yeni imar planları çalışmaları ranta yönelik değil, ilim ve bilim aklı ile yapılmalı, deprem tehlikeleri göz önüne alınarak işin uzmanlarına danışılmalıdır. Deprem toplanma alanları olarak gerçekçi,olası bir deprem anında kolay ulaşılabilir ve vatandaşın her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde belirlenmelidir” dedi.

Manisa'nın deprem master planı olmadığını açıklayan Obus, acilen deprem master planının hazırlanması uyarısını yaptı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunlerdir-sallaniyor-ama-deprem-master-plani-yok_177401.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!