Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güriş’ten 1150 MW’lik Yenilenebilir Güç Yatırımı

Son dönemlerde yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelen Güriş Holding, enerji sektörüne toplam 2.5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bunun 800 milyon dolarlık kısmını realize eden Grup, 2018 sonuna kadar yenilenebilir enerji gücünü bin 150 MW’a çıkarmayı öngörüyor.

yapı.com.tr
Güriş’ten 1150 MW’lik Yenilenebilir Güç Yatırımı

Güriş Holding’in Aydın Germencik’te kurduğu “Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi”nin 4’üncü santrali de devreye girdi. Dünya Gazetesi'nden Filiz Coşkun'un haberine göre, Güriş Holding CEO’su Müşfik Yamantürk, hem jeotermal enerjinin Türkiye’deki durumunu anlattı, hem de önümüzdeki sürece yönelik hedeflerini paylaştı.

Enerji üretiminde yenilenebilir enerji yatırımları gün geçtikçe arttığını söyleyen Yamantürk, “Kaynakların tükenmemesi ve çevresel zararların en aza indirgendiği yenilenebilir enerji yatırımları Türkiye’de de yükselişe geçmiş durumda. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Güriş Holding’in yenilenebilir enerji yatırımlarından biri olan Aydın, Germencik’te kurulan jeotermal enerji santraline 200 milyon dolarlık kredi desteği sağlıyor. Türkiye’deki jeotermal potansiyelinin 2 bin MW civarında olduğu tahmin edilmekle birlikte, bugüne kadar bunun sadece 450 MW’lık kısmı geliştirilmiş durumda” dedi.

 

Güriş Holding’in 2018 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji gücünü 1150 MW’a çıkarmayı hedefl ediğini aktaran Yamantürk, “Rüzgar, hidrolik, jeotermal enerji yatırımlarından sonra güneş enerjisine de yatırım yapacak olan Güriş Holding’in Efeler jeotermal santralinin bu etaptaki tüm üniteleri bu Ağustos sonuna kadar işler hale gelecek ve Güriş Holding’in toplam yenilenebilir enerji kapasitesini 425 MW’ın üzerine taşıyacak” dedi.

"Jeotermal ekonomiye doğrudan katkıdır"

Jeotermal yatırımları sayesinde asırlar boyudur hiç kullanılmayan kaynakların artık enerjiye dönüşmeye başladığını kaydeden Güriş Holding CEO’su Müşfik Yamantürk. “Bu da Türk ekonomisine doğrudan katkıdır. Aynen petrol gibidir. Ya kendinizdekini kullanacaksınız ya da karşılığı kadar doğal gaz ithal edip enerjiye dönüştüreceksiniz. Güriş olarak enerji sektöründe olmayı ve büyümeyi planladık. Şu ana kadar yaptığımız bütün enerji yatırımlarımız yeşil enerji dediğimiz doğa dostu yatırımlardır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/guristen-1150-mwlik-yenilenebilir-guc-yatirimi_133198.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!