Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

GYODER ve Colliers’ten, Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu

GYODER ve Colliers iş birliği ile yabancı kurumsal yatırımcılara yönelik hazırlanan, ilk kez dünya gayrimenkul verilerinin karşılaştırıldığı raporda; İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de gayrimenkul piyasası araştırıldı.

yapi.com.tr
GYODER ve Colliers’ten, Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu

GYODER’in Eğitim, Yayınlar ve Bilgi Üretim Komitesi ile ülkemizde 2001 yılından itibaren uluslararası bazda kapsamlı hizmetler sunan gayrimenkul hizmetleri kuruluşu Colliers International Türkiye, yabancı yatırımcılara yönelik ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporunu hazırladı. Raporda, yatırımcılara Türkiye’de gayrimenkul yatırımı konusunda güncel ve kapsamlı bilgiler sunuyor. 

Yabancı yatırımcıları bilgilendirmeyi görev edindik
Türkiye’de yatırım imkanlarının görülmesini sağlamayı ve bu alanda doğru bilgilere ihtiyaç duyan yabancı yatırımcıları kapsamlı verilerle bilgilendirmeyi görev edindiklerini vurgulayan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 'REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporu,Türkiye’nin yabancı yatırımcılara tanıtımı konusunda çok değerli bir çalışma oldu. Türkiye’de gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak görülmeye devam ediyor. Ülkemizde sektörün finansmanını da genişleten yeni düzenlemelerle birlikte sermayenin tabana yayılması, gayrimenkul yatırımlarını daha cazip hale getiriyor. Bugün yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapması için doğru bir zaman olduğunu, GYODER olarak her platformda dile getiriyoruz” dedi.

Gelecek vadeden yatırım fırsatları
Özellikle İstanbul’un, marka şehir olarak dünyanın dört bir yanından yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, şöyle konuştu: “İstanbul’un finansal bir merkez olması için inşa edilen dev projeler de bu ilgiyi artırıyor. Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER’in Başkanı olarak, yabancı yatırımcılara özellikle şunu söylemek istiyorum; Türkiye gayrimenkul sektörü, dünya ölçeğinde gerçekleştirilen projelerle yakalanan ivmeyi önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürecektir. Ülkemiz, demografik yapısı ve ekonomik gelişmeler göz önüne alınarak dünya ile kıyaslandığında, gayrimenkul sektörümüzün daha fazla potansiyel içerdiği ortada. Yabancı yatırımcıları, özellikle gelecek vadeden fırsatlar için ülkemizde gayrimenkul yatırımına davet ediyoruz.”

Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?
Türkiye gayrimenkul piyasası araştırmasının yapıldığı ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporunda, gayrimenkul sektörünün farklı alt segmentlerinde son yıllarda gerçekleşen yatırım getirileri üzerinden, İstanbul piyasasının diğer büyük şehirlerle karşılaştırmalı bir analizi yer alıyor. ‘Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?’ başlıklı bölümde, Türkiye’nin, dünyanın en büyük 18’inci ekonomisi olduğu ve 2050 yılına kadar ilk 15 ekonomi içinde olmasının beklendiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca Türkiye'nin finans merkezi olarak büyüme potansiyeline sahip İstanbul’dan, 400 noktaya direkt uçuş ve 22 başkente 2 saatte direkt erişim sağlandığı vurgulanıyor.

Raporda, İstanbul ve yakın çevresi endüstriyel ve lojistik piyasalarıyla ilgili detaylı pazar araştırmasının yanı sıra, ‘İpek Yolu Projesi’nin Türkiye lojistik piyasasına etkileri de yer alıyor. Son yıllarda internet üzerinden yapılan alışverişlerdeki büyük artışın, e-ticaret depolama alanlarına daha fazla ihtiyaç duyulmasına neden olduğu vurgulanıyor. Ofis ve perakende sektörleriyle ilgili bölüm ise geleneksel alışveriş merkezi ve ofis piyasalarıyla ilgili getiri oranları, kira seviyeleri, tüketici güven endeksleri ve piyasa trendleri analizlerini içeriyor.

Kozyatağı/Ataşehir bölgesinde yer alan İstanbul Finans Merkezi projesinin, bu bölgeyi İstanbul'un cazibe merkezine dönüştürmesinin beklendiğine dikkat çekilen raporda, bölgenin prestijli ofis bölgesi olarak daha da öne çıkacağı ve kiraların da artacak taleple birlikte yükseleceğini öngörülüyor. Raporda ayrıca, İstanbul otel piyasası doluluk oranları, gecelik ortalama oda fiyatları, oda başına düşen gelir bilgisi ve Türkiye genel konut piyasası istatistikleri bulunuyor. Rapor aynı zamanda, dövizde yaşanan dalgalanma nedeniyle varlıkların ucuzlaması ve getiri oranı artışında yaşanan toparlanmayla, Türkiye pazarına girmeyi planlayan yatırımcılar için uygun koşulların oluşmaya başladığı yönünde bir gösterge olarak yorumlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gyoder-ve-colliersten-turkiye-gayrimenkul-piyasasi-raporu_171133.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!