Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hata İBB'de, Faturası Bizde!

16 Kasım’dan itibaren uygulanmaya başlanan metrobüs zammının İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin kararıyla durdurulmasının ardından gözler UKOME’nin 25 Ocak tarihinde yapacağı toplantıya çevrildi. Mahkemenin “zammın haklı gerekçelerinin bulunmadığı”nı belirtmesinin ardından İBB aynı gün bir basın bülteni yayınlamış, kararı görüşmek üzere Topbaş’ın 25

Bir Gün Gazetesi
Hata İBB'de, Faturası Bizde!

BR>
Zam kararını yaygınlaştıracaklar mı?

Metrobüse zam kararının alındığı 3 Kasım tarihli toplantıda tek binişlik elektronik biletlerin çıkartılması ve bu biletlerde de metrobüste olduğu gibi 2 TL’lik fiyat uygulanması düşünülüyordu.

Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Toplu Taşıma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sunduğu teklif UKOME heyetince değerlendirildi.

Ancak gerekli teknik altyapının hazırlanmadığı gerekçesiyle ertelendi. Eğer karar uygulanırsa, İETT, Özel Halk Otobüsleri, İDO ve Özel Deniz Otobüslerinde tek binişlik elektronik kart uygulamasına geçilecek ve bu biletlerin fiyatı da 2 TL olacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve metrobüs zammı

İBB son dönemde özellikle Yıldız Teknik Üniversitesi’nden kadro ithal ediyor. Metrobüse zam kararı alındığı toplantıya başkanlık eden İBB’nin Genel Sekreteri Adem Baştürk profesörlük ünvanını YTÜ’den almış ve Çevre Mühendisliği Bölümü’nde bölüm başkanlığı yaparken, Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Belediye’de Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilmişti.

2009 yılının ortalarında imam hatipli Hayri Baraçlı ise YTÜ’de rektör yardımcılığı görevini yürütürken İETT’nin Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Baraçlı’nın göreve gelir gelmez ilk icraatlarından biri metrobüse zam kararını onaylamak oldu.

Ocak ayı itibariyle İSKİ’nin Genel Müdürlüğü’ne getirilen YTÜ İnşaat Fakültesi dekanı Ahmet Demirci de daha önce Adem Baştürk gibi Çevre Mühendisliği bölüm başkanıydı. En son YTÜ'den bir kaç öğrenci hakkında, metrobüs zammını protesto ettiği gerekçesiyle soruşturulma başlatılması ise akıllarda kalan başka bir ayrıntı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/hata-ibbde-faturasi-bizde-_75952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!