Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hava Kirliliği Haritası Çıkacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, emisyon ve meteoroloji verilerini değerlendirerek Türkiye’nin hava kirliliği haritasını çıkarmak için aralarında Ankara’nın da bulunduğu sekiz ilde bölgesel temiz hava merkezleri kuracak.

yapi.com.tr
Hava Kirliliği Haritası Çıkacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, hava kalitesi mevzuatının Türkiye genelinde uygulanması için bölgesel hava kalitesi değerlendirme ve yönetim sistemi oluşturulacak.

Bu çerçevede İstanbul, Samsun, Erzurum, Adana, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Konya’da bölgesel temiz hava merkezleri kurularak, hava kalitesi izleme istasyonu sayısı 125’ten 331’e çıkarılacak.

Merkezlerde, konumlandıkları yere bağlı olarak 13 farklı parametrede kirletici ölçümleri yapılacak. Verilerin değerlendirilmesi sonucu, kirleticilerin hava kalitesine etkileri belirlenecek.

Yağmurlarla taşınıyor

Merkezlerle, ölçüm istasyonlarının işletilmesi ve bakımı yerelde daha hızlı gerçekleştirilecek, arıza durumunda istasyonlara müdahale kolaylaşacak, kaliteli ve güvenilir veri sağlanacak. Merkezlerdeki laboratuvarlarda, hava kalitesi ölçüm istasyonlarından toplanacak yağmur ve toz örneklerinin ölçümleri gerçekleştirilecek. Yağmurlarla taşınan kirlilik de ölçülerek, bunun şehir ve ekosistem üzerine etkileri belirlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hava-kirliligi-haritasi-cikacak_108793.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!