Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hava Kirliliğine Karşı Dev Elektrik Süpürgesi!

Hollandalı tasarımcı Daan Rossegaarde şehirlerde artan hava kirliliğine karşı devasa bir elektrik süpürgesi fikri geliştirdi.

yapi.com.tr
Hava Kirliliğine Karşı Dev Elektrik Süpürgesi!

Hollandalı tasarımcı Daan Rossegaarde şehirlerde artan hava kirliliğine karşı devasa bir elektrik süpürgesi fikri geliştirdi. İnsan hayatını tehlikeye atan hava kirliliğiyle boğuşan Pekinli liderler aletin bir maketini şehir parkında deneyecekler. Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Tasarımcı Daan Roosegaarde projesini Euronews televizyonuna şöyle anlattı:

'Sadece 30 Watt yeter'

“İyon dolu bir alan yarattığımızda nano boyuttaki tüm partiküller artı değere dönüşecek ve yeryüzü eksi değerde kalacak. Böylelikle kirli havayı yere yapıştırabileceğiz. Tıpkı bir kir tabakası gibi yere yayılacak olan hava bu yolla yüzde 75 civarı temizlenecek. Bu teknolojinin en büyük artısı oldukça güvenli oluşu ve enerji dostu yapısıyla çoktandır hastanelerde kullanılıyor. 30 bin metreküplük bir alanda temiz havayı garanti ediyoruz. Sadece 30 watt enerji kullanarak, bu oran bir ampule eşdeğer.’‘

'Güneş şehre inecek'

Roosegaarde yeni teknolojinin Pekin’de güneşin şehre inmesine yardımcı olacağını belirtiyor. Pekin için tasarladığı sistemde her 50 metrede bir kullanılacak aletlerle anında sonuç alınacak. Hatta tasarımcı Roosegaarde burada da durmuyor, planını bir adım ileriye taşıyarak, tüm karbon gazını pırlantalara dönüştürme hayalinden bahsediyor: “Kirli havadaki partikülleri incelediğimizde yoğun miktarda karbon ihtiva ettiklerini bulduk. İki üç hafta bu karbonu basınç altında tutarsanız elde edeceğiniz şey ham pırlanta olur. Binlerce metreküpten alınan kirli hava sıkıştırıldığında ise pırlanta olur evet gerçek pırlanta. Bira daha az sıkıştırdığınızda ise içinde karbon görülen ama yine güzel bir yüzüğünüz oluyor. Yani pırlanta yüzüklerinizi pekini temizlemek adına bağışlayabilir sonunda da temiz bir şehre hem de pırlanta yüzüğe sahip olabilirsiniz.’‘

Pekin’de kirlilik oranı, Dünya Sağlık Örgütü’nün güveli kabul ettiği 25 eşiğinin üzerinde seyrediyor. Çin’de 20 milyonu aşkın astım hastası yaşıyor ve dünyada astım ölümlerinin en çok yaşandığı ülke olarak tanınıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hava-kirliligine-karsi-dev-elektrik-supurgesi_119682.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!