Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kirli Hava 15 Yıl Daha Düzelmeyecek

Çin'in başkenti Pekin'in kirli havasının 15 yıl daha düzelmesinin beklenmediği bildirildi.

yapi.com.tr/AA
Kirli Hava 15 Yıl Daha Düzelmeyecek

Çin Çevre Koruma Bakanlığı'nın açıklamasında, hava kirliliğiyle boğuşan başkent Pekin'in yanı sıra civar kent Tiencin ve Hıbey eyaleti bölgesinin kirli havasının 2030'a kadar düzelmesinin beklenmediği belirtildi.

Pekin, Tiencin ve Hıbey eyaletinin bulunduğu bölgede, havadaki zararlı parçacık miktarını ölçen PM2,5 değerinin geçen yıl ortalama 93 mikrogram olduğu ifade edilerek bu değerin yıllık ortalamasının ulusal standartlara göre 35 mikrogram olması gerektiği hatırlatıldı.

Ülkedeki şehirlerin yaklaşık yüzde 90'ının 2014 yılında hava kalitesi standartlarını karşılayamadığı kaydedildi. Hava kalitesi iyi olan şehir sayısının, bir önceki yıl göre geçen yıl 3'ten 8'e çıktığı ifade edildi. Bakanlık tarafından, 2013 yılında hava kirliliğini önlemek amacıyla başlatılan çalışmaların az da olsa etkili olmaya başladığı belirtildi.

Havası en kirli 10 kentten 7'si Hıbey eyaletinde bulunuyor. Pekin'in yakınında olan bu şehirlerde ağır sanayi tesisleri var.

Çin hükümeti, özellikle yıl başından bu yana çevre ve hava kirliliğiyle mücadele etmeye çalışıyor. Ancak hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak büyük şehirlerinin birçoğu, dünyanın en kirli şehirlerinin başında geliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirli-hava-15-yil-daha-duzelmeyecek_128363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!