Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haydarpaşa'ya Yürütmeyi Durdurma

Danıştay, Haydarpaşa İstasyonu ve limanını da kapsayan demiryolu taşınmazlarının özelleştirilmesini ve üzerlerinde tesisler yapılmak üzere 99 yıllığına tahsisini öngören TCDD Ana Statüsü'nü değiştiren Yüksek Planlama Kurulu kararının kimi maddelerinin yürürlüğünü durdurdu.

Cumhuriyet Gazetesi
Haydarpaşa'ya Yürütmeyi Durdurma

b>Danıştay, Haydarpaşa İstasyonu ve limanını da kapsayan demiryolu taşınmazlarının özelleştirilmesini ve üzerlerinde tesisler yapılmak üzere 99 yıllığına tahsisini öngören TCDD Ana Statüsü'nü değiştiren Yüksek Planlama Kurulu kararının kimi maddelerinin yürürlüğünü durdurdu.

Liman-İş Sendikası'nın konuya ilişkin başvurusunu değerlendiren Danıştay 10. Dairesi, geçen günlerde konuya ilişkin verdiği kararda, TCDD Genel Müdürlüğü'nün kamu yararını gözeterek tekel niteliğinde mal ve hizmet üreten ve pazarlayan, gördüğü bu hizmetleri "imtiyaz" sayılan bir kamu iktisadi kuruluşu olduğunu belirterek "Tekel niteliğinde kamu hizmetini yürüten KİT'lerin 4046 sayılı Özelleştirme Yasası dışında özelleştirilmesine, tekel sahibi kuruluş dışında yerli, yabancı gerçek ve tüzelkişilere devrine olanak bulunmadığı" görüşüne vardı.

Danıştay, dava konusu Yüksek Planlama kararı ile değişik TCDD Genel Müdürlüğü Ana Statüsü'nde yer alan "TCDD taşınmazları üzerinde yat limanları, ticaret, kongre, fuar, kültür, alışveriş merkezleri, hastane, otel, konut, ofis, park, spor amaçlı ve benzeri tesisler yaptırma ve işlettirme"yi, bu tesisleri "başkaları eliyle yaptırma"yı ve "mülkiyet devri olmadan 99 yıla kadar tahsisi"ni içeren hükümlerin yürürlüğünü durdurdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasaya-yurutmeyi-durdurma_52098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!