Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hazine Arazisindeki Cami Alanı Cengiz için mi Kaldırıldı?

Maltepe Dragos’ta iş adamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hazine arazisinin önündeki “dini tesis alanı düzenlemesi"yle ilgili 6. madde imar planından çıkarıldı. İBB’nin bölgeyle ilgili imar değişikliği askıya çıkarıldı. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Meclis’ten geçen bölge planında olan cami alanı nasıl yok edildi?" diye sordu.

yapi.com.tr
Hazine Arazisindeki Cami Alanı Cengiz için mi Kaldırıldı?

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) askıya çıkan imar planı incelendiğinde "dini tesis alanı düzenlemesi"yle ilgili 6. maddenin üzerinin çizilmiş olduğu görülüyor. CHP, "İş adamı Cengiz’in ricası üzerine değişiklik yapıldı" iddiasını savcılığa taşımaya hazırlanıyor. İş adamı Cengiz'in 2008 yılından bu yana Maltepe’de imarsız arazileri şirketinin bünyesinde topladığı belirtiliyor.

"Emri hangi bürokrat verdi?"

İBB’de bugün verecekleri önergeyle olayı Meclis gündemine taşıyacaklarını belirten CHP ’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ şu soruları gündeme getirdi:

- Meclis’ten geçen bölge planında olan cami alanı nasıl yok edildi? Kim hangi cesaretle yaptı? Mehmet Cengiz için cami alanı niye kaldırıldı?

- Planlarda bölgenin ihtiyacı var diye cami planlara işlenmiş. Meclisten geçen ve sonradan böyle değiştirilen kaç plan paftası var? O değişiklikler neler? Kimlerin yeri değerlendirildi?

- Planlarda bölgenin ihtiyacı var diye planlara işlenmiş. Mehmet Cengiz için cami alanı niye kaldırıldı?

-Taksim’e cami yapacağım diye şov yapacaksın, her ay meclisten en az 10 tane cami yapılması için plan değişikliği yapacaksın. Ve burada Cengiz için yasa dışı biçimde cami alanını kaldıracaksın. Bu işlemi hangi siyasilere hangi bürokratlara zorla yaptırıyorlar?

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazine-arazisindeki-cami-alani-cengiz-icin-mi-kaldirildi_158098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!