Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hekimhan’da Altın Arama Ruhsatına Çevrecilerden Tepki

Malatya'nın Hekimhan bölgesinde altın aramak için ruhsat alan şirketin çalışmalarına yöre halkı ve çevre platformları tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Hekimhan’da Altın Arama Ruhsatına Çevrecilerden Tepki

2020 yılında 10 yıllığına Malatya'nın Hekimhan ilçesi, Deveci, Basak, Güvenç, Karaköcek ve Aşağısaz mahalleleri sınırlarında altın gümüş ve kurşun aramak için ruhsat alan Dinçarslan firması ruhsatı Kolin Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Hekimhan Madenciliğe sattı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Hekimhan Madencilik faaliyetlerine başlamak için Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ÇED başvurusunda bulundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise ilgili kurum ve kuruluşlara yazı göndererek ÇED için görüş bildirmelerini istedi. Hekimhan Belediye Başkanı, Malatya Çevre Platformu ve Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu’nun itirazları üzerine ÇED olumlu raporu verilemedi.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kolin şirketine ait bir firmanın yetkilisi elindeki belgeleri bize imzalatmaya getirdi. Ben de belgeleri incelediğimde yer altından çıkarılan altının siyanürle ayrıştırmasını görünce belgeyi imzalamadım. Biz siyanürü toprakla buluşturmayacağız. Ben burada belediye başkanı olduğum sürece bu belgeyi imzalamayacağım.

Biz Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformuyla beraberiz, Hekimhan halkıyla beraberiz. Ben imzalamadığım sürece onlar ÇED raporu alamazlar. Biz halkın ve muhtarların yanında duruyoruz. Doğaya ve çevreye zarar veren her türlü durumun karşısındayız.”

Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu Sözcüsü Ersin Özmen Tatlı ise maden ocağının ruhsat alanı içerisinde içme suyu hattı geçtiğini belirterek maden ocağının çalışmalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hekimhanda-altin-arama-ruhsatina-cevrecilerden-tepki_183904.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!