Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Helsinki 'Otomobilsiz Şehir' Olacak!

İklim değişikliğine ‘dur’ demek için harekete geçen Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 2025 yılına kadar otomobillerden tamamen vazgeçerek toplu taşımaya geçilmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr
Helsinki 'Otomobilsiz Şehir' Olacak!

İklim değişikliğine uyum sağlamak ve sera etkisi yaratan gaz emisyonlarını azaltmak amacıyla dünya genelinde 10 şehirde, yaratıcı fikirler hayata geçirildi veya projelendirildi. Bu şehirler henüz ekolojik vatandaşlık veya kalıcı bir ekolojik buluş noktasında değiller ancak ulaşım, atık, enerji, besleme gibi konularda örnek teşkil ediyor.

Diğer şehirlere ilham verdi

Bu şehirlerden biri de Finlandiya’nın başkenti Helsinki… Fransız Liberation’un haberine göre Helsinki, 2025 yılına kadar otomobillerden tamamen vazgeçmeyi planlıyor. Bu amaçla toplu taşıma sistemini tümden dönüştürerek talebe göre hareket eden bir sisteme çeviriyor. Bu proje daha şimdiden Hamburg, Pontevedra, Brüksel gibi şehirlere ilham vermiş.

Grenoble ise 2005 yılında ilk iklim planını ortaya koyan şehirlerden biri. Bu plan sayesinde 10 yılda şehirdeki sera gazı emisyonu yüzde 18 azaldı. Grenoble da bu özelliğiyle birçok şehre ilham veriyor.

Kolombiya’nın Medellin şehri ise 1991 yılında uyuşturucu çetelerinin ve şiddetin şehriydi. Şehir 20 yılda o kadar değişti ki cinayet oranı yüzde 95 azaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/helsinki-otomobilsiz-sehir-olacak_132605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!