Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünya İklim Değişikliği için Yürüyecek

BM'nin 23 Eylül'deki İklim Zirvesi için dünya çapında protestolar düzenleniyor. New York'ta aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da olduğu yüzbinlerin yürüyeceği Halkların İklim Yürüyüşü (People's Climate March) Türkiye'de de 20 Eylül Cumartesi gerçekleşecek.

yapi.com.tr
Dünya İklim Değişikliği için Yürüyecek

23 Eylül'de devlet başkanları Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde New York'ta yapılacak iklim değişikliği zirvesi için toplanıyor. Toplantı öncesindeki haftasonunda dünya çapında çevre aktivistleri iklim değişikliğine dikkat çekmek için “The People’s Climate March” (Halkların İklimi Yürüyüşü) düzenliyor.

Açılışı Leonardo di Caprio yapacak

Bianet'in haberine göre, Birleşmiş Milletler çatısı altında her yıl iklim değişikliğine yönelik uluslararası çözüm bulmak için toplantı düzenleniyor. Açılışında BM Barış Elçisi seçilen aktör Leonardo di Caprio’nun yapacağı 23 Eylül’deki toplantı ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un ifadesiyle “acil ilerleme” sağlamayı amaçlıyor.

1400 örgütten iklim değişikliği talebi

350.org ve Avaaz’ın küresel eylem çağrısına dünya ve ABD çapında 1400 örgüt katıldı. Aktivistler dünya liderlerinden iklim değişikliğine karşı aktif mücadele talep ediyor.

Yüzbinler New York’ta yürüyecek

Protestolardan en büyüğü New York’ta olacak. New York sokaklarında 200 ila 500 bin kişinin yürümesi bekleniyor. Ban Ki-moon da haftasonu yapılacak iklim protestolarına katılacak.

İklim Adaleti Yürüyüşü Tünel’de

Türkiye’de de önümüzdeki haftasonu iklim değişikliğine dikkat çeken protesto ve etkinliklerle geçecek. 20 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de Tünel’de İklim Adalet Yürüyüşü gerçekleşecek.

Genç Yeşiller de haftasonuna hazırlık için 19 Eylül Cuma akşamı Kuzguncuk Bostanı’nda pankart hazırlama, film gösterimi ve forum gerçekleştiriyor.

Dünya çapında protesto çağrısı yapan örgütlere buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den çağrıcı 33 örgüt

Türkiye’den 33 sivil toplum örgütünün ve çevre aktivistlerinin çağrısıyla yapılacak etkinliklerin programına şu linkten ulaşabilirsiniz.

Türkiye’deki protestolar için çağrı yapan örgütler şöyle:

350.org, Açık Radyo, Yeşil Düşünce Derneği, Yeryüzü Derneği,Su Hakkı Kampanyası, Antikapitalist Çalışanlar, Antikapitalist Öğrenciler, Velotopya, Slow Food Türkiye / Fikir Sahibi Damaklar, KADOS (Kadıköy Bilim, Kültür ve Sanat Dostları Derneği), Caferağa Dayanışması, Kafkasya Forumu, GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, Helsinki Yurttaşlar Derneği, DAYKO VAKFI, Greenpeace Akdeniz - Türkiye, Hayata Destek Derneği /Support To Life, WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı),Yesilist, Yeldeğirmeni Dayanışması, TEMA Vakfı, Eurosolar Türkiye, Çevre Hukuku Derneği, SNKP - Sinop Nükleer Karşıtı Platform, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, Yeşil Gazete, Doğa Derneği, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, ÇEKÜL, Kuzey Ormanları Savunması, Marksist.org, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Küresel Çevre Derneği

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-iklim-degisikligi-icin-yuruyecek_124911.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!