Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

HES'e Direnen Doğaseverler Kazandı

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) ve halkın Gölköy’de Kardelen Hidroelektrik Santrali’nin (HES) imar değişikliği projesine karşı açtıkları davada Ordu 1’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararından sonra HES aleyhine kesin kararını verdi. Mahkeme, şirketin imar değişikliğini iptal etti.

yapi.com.tr
HES'e Direnen Doğaseverler Kazandı

Ordu 1'inci İdare Mahkemesi; Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Çetilli, Çatak, Gölköy mahallelerini kapsayan Kardelen HES için hazırlanan 1/5000 ölçekli ilave Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı Değişikliği’nin onaylanmasına dair Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü kararını hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle bozdu.

Cumhuriyet’te yer alan Anka kaynaklı habere göre; Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu, mahkemenin kararının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Bu imar değişikliği konulu ikinci HES davamız. Korgan ilçesinin Çiftlik Mahallesi’nde de aynı biçimde imar değişikliği davamız vardı. Onu da kazandık. Bu dava ikincisi. Bu da lehimize sonuçlandı. HES yapılmak istenen yerdeki dere Gölköy ilçesinin içinde geçen dere. Deredeki su o kadar az ki, HES yapıldığında bölge olumsuz etkilenecekti. Bilirkişi Heyeti raporunda bu da belirtiliyordu. Gölköy’ün içinden başlayarak Gölköy, Çatak ve Çetilli mahallelerini kapsayan imar değişikliği bozuldu. Artık burada HES yapılamayacak.

“Artık HES tehlikesi kalmadı”
HES şirketinin aldığı ÇED’in süresi doluyor. Bu süre içinde çalışmaya başlamadığı zaman ÇED iptal ediliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bu konuda yazdığımız yazıya yanıt da geldi. Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yerinde inceleme yapıp rapor göndermelerini istiyor. Şu an HES şirketinin bölgede bir çalışması yok. Hem mahkeme kararıyla hem de ÇED’in süresinin bitmesi nedeniyle artık HES tehlikesi kalmadı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/hese-direnen-dogaseverler-kazandi_189979.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!