Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şavşatlılar HES’e Karşı Direnecek

Artvin Şavşat’ta Danıştay kararına rağmen tamamlanan HES projesini bilirkişi heyeti inceleyecek. Şavşat Dernekleri Federasyonu’ndan Yüksel, “Halkımızı direnişe çağırıyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
Şavşatlılar HES’e Karşı Direnecek

Yapımına başlandığında Hanlı HES projesi için ÇED olumlu kararı verilmişti. Kararı kabul etmeyen yöre halkı, Rize İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı. Mahkeme erozyon tehlikesi oluşabileceğine dikkat çekerek, ağaç katliamına sebep olacak projeyi iptal etmişti.

Temyiz yoluna başvuran şirket, kararı Danıştay’a taşıdı. Bunun üzerine Danıştay 6. Dairesi, Hanlı HES projesinin ÇED olumlu kararının iptalini onadı. Bu kararla projenin iptali kesinleşmiş oldu.

BirGün’den Zilan Akay’ın haberine göre; danıştay kararı sonrası 15 gün içinde kurulum gücünü düşüren şirket, ÇED yönetmeliğinde yer alan ‘10 MW altında olma’ şartına dayanarak ‘ÇED gerekli değil’ kararı aldı ve projesine başladı. Bölge halkının yürütmeyi durdurma talepleri reddedildi. Kesinleşmiş mahkeme kararları yok sayılarak Hanlı HES projesi bitirildi.

İkinci keşif yapılacak
Şavşat Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Fuat Yüksel, yaptığı açıklamada, “Artvin’de şirket olarak fiili bir iş başlattılar, biz de fiili bir mücadele göstermeliyiz. Bugün mahkeme tarafından iptal edilmiş ama tamamlanmış HES projesinin ikinci keşfi yapılacak. Bizler de orada olacağız.” dedi.

Daha önce yapımı tamamlanmış iki HES projesiyle ilgili iptal taleplerinin mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlatan Yüksel, şöyle devam etti: “Mahkemeler bu projeler olmuş bitmiş zaten diyerek çevreye zararını hesaba katmadan ve sorunu irdelemeden karar veriyorlar. Umarım mahkeme bu defa kendi kararını çiğnemez, HES projesinin iptal edilmesi yönünde karar verir ve işletmeleri durdurur.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/savsatlilar-hese-karsi-direnecek_187035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!