Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

HES'lerde "Acele Kamulaştırma"ya "Yurt Savunması" Gerekçesi!

Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu’da yapılacak 5 HES projesi için Bakanlar Kurulu, “yurt savunması” diyerek acele kamulaştırma kararı aldı.

yapi.com.tr
HES'lerde "Acele Kamulaştırma"ya "Yurt Savunması" Gerekçesi!

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Bakanlar Kurulu, bu haftaki toplantısında da çeşitli illerdeki HES projeleri için acele kamulaştırma kararları aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yazısı üzerine alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Trabzon’da yapılacak Manahoz Regülatörü ve HES projesi, Trabzon’un Yomra ilçesinde yapılacak Seydioğlu HES projesi, Giresun’un Yağlıdere ilçesi Kanlıca köyü yakınlarında yapılacak HES projesi, Artvin’in Yusufeli ilçesi’nde yapılacak Cala HES projesi, Ordu’da yapılacak Piro Regülatörü ve HES projesi için belirlenen taşınmazlar, Hazine adına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılacak.

‘Yurt savunması' gerekçesi

Bakanlar Kurulu kararı, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesine dayanıyor. Söz konusu madde, yurt savunması ve olağanüstü durumlarda acele kamulaştırma yapılabileceğini belirtiyor.

Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi ise şöyle: “3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu’nun uygulanmasında yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Bakanlar Kurulu’nca karar alınacak hallerde veya özel kanunlarla öngörülen olağanüstü durumlarda gerekli olan taşınmaz malların kamulaştırılmasında kıymet takdiri dışındaki işlemler sonradan tamamlanmak üzere ilgili idarenin istemi ile mahkemece yedi gün içinde o taşınmaz malın 10. madde esasları dairesinde ve 15. madde uyarınca seçilecek bilirkişilerce tespit edilecek değeri, idare tarafından mal sahibi adına 10. maddeye göre yapılacak davetiye ve ilanda belirtilen bankaya yatırılarak o taşınmaz mala el konulabilir...”

http://www.yapi.com.tr/haberler/heslerde-acele-kamulastirmaya-yurt-savunmasi-gerekcesi_114916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!