Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hicaz Demiryolu için 62 Yıldır Görüşülüyor

II. Abdülhamit tarafından yaptırılan, ancak I. Dünya Savaşı'ndan sonra büyük ölçüde kullanılamayan Hicaz demiryolu hattının canlandırılması için yapılan görüşmeler 62 yıldır devam ediyor. Ancak Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan arasında yapılan 21 görüşmeden çeşitli nedenlerden dolayı ortak somut karar çıkmadı.

CNN Türk
Hicaz Demiryolu için 62 Yıldır Görüşülüyor Hicaz Demiryolu'nun Suriye'deki istasyon binası

/P>

Suriye Hicaz demiryolunu esas alacak

Hicaz Demiryolu Genel Müdürü Mahmud Ömer Sakbani, Hicaz demir yolu hattının esas alındığı ve hattın Suriye toprakları içinde kalan kısmının kullanılabileceği yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ürdün ve Suudi Arabistan  ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Sakbani, hattın canlandırılması halinde ülkeler arasındaki yolcu ve kargo taşımacılığının kolaylaşacağını kaydetti.

Sakbani, "Hicaz demiryolu hattı, Suriye demiryollarının temelini oluşturuyor. Ayrıca, bu hattın bu bölge içinde de önemli bir rolü var. Aynı hattı devam ettirmek zorunda değiliz, ancak daha sonraki bütün projeler için tarihi Hicaz demiryolu esas teşkil etmektedir" dedi.

Suriye tarafından hazırlanacak yeni projeyle birlikte demiryollarını modern bir şekilde canlandırmak istediklerini anlatan Sekbani, projenin üç ayağı olduğunu söyledi. Buna göre, proje çerçevesinde Suriye-Şam ve Ürdün-Amman; Suriye'deki kentler arasında ile Şam ve yakın çevresindeki yerleşim birimleri arasında demir yolu hattı oluşturulacak. Sekbani, Suriye ve Ürdün arasındaki hattın özellikle kargo taşımacılığına yönelik olacağını ve Ürdün ile birlikte hattın bu ayağı üzerinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

"Türkiye-Suriye yardımlaşmasını temmenni ediyorum"

Sekbani, proje çerçevesinde, demir yolu altyapısının yenileneceğini, bakım istasyonu kurulacağını, yeni trenler alınacağını anlatarak, henüz model ülke belirlemediklerini söyledi.

Bir süre önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Sekbani, "Türkiye, demiryolları konusunda bizden çok daha tecrübeli ve aktif. Fransız, Alman ya da İtalyan şirketler de olabilir, ancak ben Türkiye-Suriye yardımlaşmasını temenni ediyorum" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/hicaz-demiryolu-icin-62-yildir-gorusuluyor_63394.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!