Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hollanda’dan Asbestli Gemi Otopan İçin Özür

Hollanda Çevre Bakanı Pieter Van Geel, Türkiye’ye gelerek, bildirildiğinden daha fazla asbest bulunması üzerine Türk karasularına sokulmayan Otapan adlı gemi konusunda yanlış bilgilendirmeden dolayı hükümeti adına özür diledi.

Hürriyet Gazetesi



ollanda Çevre Bakanı Pieter Van Geel, Türkiye’ye gelerek, bildirildiğinden daha fazla asbest bulunması üzerine Türk karasularına sokulmayan Otapan adlı gemi konusunda yanlış bilgilendirmeden dolayı hükümeti adına özür diledi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Hollanda’lı Bakan Pieter Van Geel ile biraraya gelerek, asbest miktarı tartışmalara neden olan Otopan adlı gemi konusunu görüştü. Hollanda’lı Bakan Geel de gemideki asbest miktarına ilişkin yanlış bilgilendirmenden dolayı özür diledi. Yaşanan durumdan büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Geel, şöyle konuştu:

"Gemi sahibi hükümete Türkiye’de sökülmesi talebiyle gelmiştir. Biz geminin Türkiye’ye gönderilmesi konusuna odaklandık, tonlar üzerinde durmadık. Biz Türkiye’deki söküm tekniklerinin niteliğine baktık. Halk sağlığını ve çevreye zarar vermeden bunu yapabildiklerini gördük. Keşke daha detaylı baksaydık, daha detaylı bilgi isteseydik. Bundan dolayı üzüntü duyuyoruz, hükümet adına özür diliyoruz."

Diğer taraftan Hollanda’dan söküm amacıyla Türkiye’ye gönderilen, ancak içerdiği asbest miktarıyla çevrecilerden büyük tepki gören Otapan adlı gemi ile ilgili olarak Greenpeace dava açmaya hazırlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hollandadan-asbestli-gemi-otopan-icin-ozur_47982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!