Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Otopan Türkiye’den Yollanıyor

Söküm için Hollanda’dan Türkiye’ye getirilmek istenen fakat asbest miktarının fazlalığı nedeniyle Türk karasularına sokulmayan Otopan adlı gemiyle ilgili son karar verildi. Türkiye, gemiyi, ülke karasuları ve limanlarına kesinlikle sokmama kararı aldı.

NTV
Otopan Türkiye’den Yollanıyor Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve
Hollanda Çevre Bakanı Pieter van Geel.

öküm için Hollanda’dan Türkiye’ye getirilmek istenen fakat asbest miktarının fazlalığı nedeniyle Türk karasularına sokulmayan Otopan adlı gemiyle ilgili son karar verildi. Türkiye, gemiyi, ülke karasuları ve limanlarına kesinlikle sokmama kararı aldı.

Hollanda Çevre Bakanı Pieter van Geel, Otopan gemisi ile ilgili yaşanan süreci ele almak üzere, akşam saatlerinde Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile biraraya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından, Konuk Bakan van Geel, hatalı notifikasyon konusunda bir çözüme ulaşılmasını umduğunu fakat Türkiye’nin bilmediği bir sebeple gemiyi istemediğini söyledi.

Pieter van Geel, Türkiye’ye ortak envanter raporu hazırlamayı, teknik destek vermeyi hatta 1 ton üzerindeki 53 ton asbesti Hollanda’ya söküm sonrasında geri götürmeyi teklif ettiklerini açıkladı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise gemiyi, ülke karasuları ve limanlarına kesinlikle sokmama kararı aldıklarını açıkladı.

Pepe, “Basel Sözleşmesi uyarınca yanlış beyandan dolayı Otopan’ın iade edileceği açıktır” diye konuştu. Pepe, van Geel’in sektörü korumaya yönelik sözlerine ise, “Türkiye’yi hurdacılar idare etmiyor. Çevreyi ve insan sağlığını hiçe sayan bir hurdacı beyefendi, gözünü hırs bürümüş insanlar için Türkiye’nin çevresini peşkeş çekmem” karşılığını verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otopan-turkiyeden-yollaniyor_47992.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!