Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB 2012 Faaliyet Raporu Kabul Edildi

'2012 Faaliyet Raporu'nu Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz hizmet, yatırım ve faaliyetlerimiz İstanbul’un cazibesinin ve yaşam kalitesinin daha da arttırdı. İstanbul’da istihdama, kalkınmaya, insanımıza olan desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

yapi.com.tr
İBB 2012 Faaliyet Raporu Kabul Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), '2012 Faaliyet Raporu'nu oy çokluğuyla kabul etti. Rapor, meclis üyelerinin 130 evet 68 retle oyuyla onaylandı. Raporu Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, son 9 yılda İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yaparak İstanbul’u dünyanın gelişen metropollerinin arasında bir numaraya çıkardıklarını, bu yıl da 8 milyar lirasını yatırıma ayırdıkları 23.4 milyar TL’lik konsolide bütçeyle şehre hizmete devam ettiklerini söyledi.

2012 yılı sonu itibariyle gelir gerçekleşmesi yüzde 112,5’le 7 milyar 424 milyon TL olduğunu, gider gerçekleşmesinin ise yüzde 98,3’le 7 milyar 178 milyon TL’de kaldığını söyleyen Selamet, “Kaynaklarımızı olabildiğince etkili, verimli ve tutumlu bir biçimde kullanarak, bütçede yüksek bir performans gösterdik. Her yıl olduğu gibi 2012 yılında da bütçemizin büyük bir oranını yatırım ve hizmetlere ayırdık. 2012 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz hizmet, yatırım ve faaliyetlerimiz İstanbul’un cazibesinin ve yaşam kalitesinin daha da arttırdı. Kısacası İstanbul’da istihdama, kalkınmaya, insanımıza olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bunun en güzel göstergesi İstanbul’un 39 ilçesine ihtiyaçlarına göre, dengeli bir şekilde yaptığımız yatırımlardır. Son 9 yılda ilçelerimize yaptığımız yatırımların toplamı 33 milyar TL oldu. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-2012-faaliyet-raporu-kabul-edildi_107252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!