Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB, TÜRGEV'e 6 Bina Tahsis Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yurt olarak kullanılmak üzere TÜRGEV'e 6 bina daha tahsis etti. TÜRGEV'in yanı sıra Ensar Vakfı'na 7, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na 4, Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'na 1 ve İstanbul Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı'na 1 olmak üzere toplam 19 binanın bedelsiz olarak tahsisi yapıldı.

yapı.com.tr
İBB, TÜRGEV'e 6 Bina Tahsis Etti

İBB Meclisi'nin kasım ayı oturumunda, Meclis'in ana gündemini oluşturan 2016 İstanbul Bütçesi'nin görüşüldüğü oturum öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TÜRGEV, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ve İstanbul Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı arasında protokol yapılmasına karar verildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, İBB Meclisi'nde, 'Orta ve yüksek öğrenim öğrenci yurtlarına ilişkin ortak hizmet projesi' adı altında, 6 adet bina yurt olarak kullanılmak üzere TÜRGEV'e tahsis edildi. Aynı oturumda görüşülen protokollerle, Ensar Vakfı'na 7, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na 4, Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'na 1 ve İstanbul Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı'na 1 olmak üzere toplam 19 bina bedelsiz tahsis edildi.

"Yapı yasağı var"

Meclis'te teklifin görüşülmesi sırasında söz alan CHP'li Meclis üyesi Erhan Aslaner, bu binalardan 3 tanesinin İBB mülkiyetinde olduğunu, geri kalan binaların kiralama yöntemiyle vatandaşlardan alındığını ve bu kiralama ve tahsislerin yurttaşlara maliyetinin 1 milyon TL olduğunu kaydetti.

CHP'li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu ise tahsis edilen yerler arasında yapı yasağı getirilmiş alanlar olduğunu savunarak, "Öğrenci yurdu olarak verdiğiniz alan yapı yasağı olan alan. Başka bir alana bakıyorsunuz, yeşil alan. Başka bir alana bakıyorsunuz, konut alanı" diyerek, teklifin yeniden değerlendirmek üzere geri çekilmesini talep etti. Ancak teklif, AKP'li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-turgeve-6-bina-tahsis-etti_138098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!