Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB 4 Günde 147 İmar Planı Değişikliği Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi haziran ayı oturumlarının yapıldığı bir hafta içerisinde 193 dosya görüşüldü.

yapi.com.tr
İBB 4 Günde 147 İmar Planı Değişikliği Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 günde İstanbul’un geleceğini etkileyen 147 imar planı değişikliği yaptı. Ayrıca 7 ilçede toplam 11 cadde ve sokağın adı değiştirildi.

İktidar ve muhalefet arasında zaman zaman sert tartışmalara neden olan imar değişikliklerinin büyük bölümü AKP'li Meclis üyelerinin oy çokluğuyla onaylandı. Sadece 4 günde İstanbul’un geleceğini etkileyen 147 imar planı değişikliği yapıldı. Ayrıca 7 ilçede toplam 11 cadde ve sokağın adı değiştirildi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre İstanbul’daki imar ve plan değişikliklerinden bazıları şöyle:

İmar izni verildi

- Sancaktepe’deki Paşaköy Deresi ve yakın çevresinde 3 kat olan imar izni 4 kata çıkartıldı.

- Kadıköy, Altıyol’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edilen yeşil alan amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle geri alındı.

- 2010 yılında Ümraniye Belediyesi’ne bağışlanan 4937 ve 999 metrekarelik yan yana iki arsanın 3 bin metrekarelik bölümü Belediye Hizmet Alanı olarak tescillendi. Arsaya itfaiye hizmet binaları yapılacak

- Kartal Yakacık’ta, fay hattı koruma bandında kaldığı için imar izni verilmeyen parsellere, yakın çevrede imarlı bazı parseller bulunduğu gerekçesiyle imar hakkı verildi.

- Pendik Dolayoba’da Petrol Ofisi’ne ait 1200 metrekarelik hacizli arazi otel yapılmak için turizm alanına alındı.

Cami yolu düzenlemesi

- Çamlıca Camisi’ne ulaşım için yapılacak yollarla ilgili plan değişikliği kabul edildi.

- Tuzla Aydınlı’daki askeri alan, belediye personelinin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla imara açıldı. * Kartal E-5 Karayolu’nda üzerinde vergi dairelerinin bulunduğu kaçak konumdaki binalara ilişkin imar planı oy birliğiyle geçti.

- Ümraniye Çakmak Mahallesi’ndeki Ali Ağaoğlu’na ait arsadan geçen İSKİ kanalizasyon geçidi kaldırıldı. Böylece arsaya imar izni çıkmış oldu.

- Bakırköy’de Maliye’ye ait 1450 metrekarelik plansız alan, oy birliğiyle ‘Ağaçlandırılacak Alan’a alındı.

- Başakşehir 1. Etap’ta yapılaşma şartları belirtilmeyen sosyal donatı alanları ilköğretim tesis alanı, sağlık tesisi ve kültürel tesis alanı olarak tescillendi.

- Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde, toplam 11 parselden geçen 7 metrelik yaya yolu kaldırıldı ve tarım alanı olarak tescillendi.

- Bağcılar Çakmak Mahallesi’ndeki Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi ve Orhan Gazi Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu alanın bir kısmı Kapalı Açık Spor Tesisi alanına eklendi.

- Sultangazi’de belediye hizmet alanındayken plan değişikliğiyle akaryakıt istasyonuna alınan alan, çeşitli düzenlemelerle mağduriyetine yol açılan arsa sahiplerinin ihtiyaçlarında karşılanmak üzere yeniden oy birliğiyle konut alanına alındı.

- Bakırköy, Şevketiye Mahallesi’nde Maliye’ye ait 1 milyon 862 metrekarelik alan raylı sistemlerinin entegrasyonunu sağlayacak şekilde planlandı. Yeşilköy’de bazı bölgeler Toplu Ulaşım Parkı alanına alındı.

Anadolu Ajansı'na tahsis edildi

- Bakırköy’de 13 bin metrekarelik alan Anadolu Ajansı (A.A.) İstanbul Bölge Müdürlüğü binası yapılmak üzere 30 yıllığına AA’ya tahsis edildi.

- Beşiktaş’ta mülkiyeti İBB ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne ait yaklaşık 25 bin metrekarelik 3 parselin imarı değişti. İBB’ye ait olan bölüm ibadet alanı ve cami alanına alındı. BJK’ye ait olan bölüme de zemin altı otopark kullanım izni verildi.

- Güngören’de mülkiyeti belediyeye ait otopark Ticaret ve Hizmet Alanı olarak tescillendi.

- Yeşilköy’de Dünya Ticaret Merkezi’ne ait yaklaşık 87 bin metrekarelik otopark alanı Dini Tesis Alanı’na alındı.

- Üsküdar’da Arakiyeci Hacı Cafer Mahallesi, Büyükçekmece TÜYAP yanı, Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi, Bostancı Çamaşırcı Deresi, Zeytinburnu 80. Yıl Mahallesi’nde zemin altı otopark izni verildi.

- Bağcılar Belediyesi’ne ait prestij hizmet alanı olarak ayrılan toplam 25 bin metrekare büyüklüğündeki toplam 5 parselde, tescil dışında kalan alanlar park ve yeraltı otopark alanı, mesleki ve teknik öğretim tesisi alanına alındı.

Fatih Üniversitesi'ni imarı kaldırıldı

- Büyükçekmece’de Fatih Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait olan ve 2013 yılında yapılan plan değişikliği ile Özel Eğitim Tesis Alanı’na çevrilen alanla ilgili değişiklik reddedildi. Böylece imar hakkı kaldırılmış oldu.

- Beylikdüzü Kavaklı’da Üneşler Turizm AŞ’ye ait 2 bin 700 metrekarelik alan Özel Sağlık Tesisi alanına alındı.

- Sultanbeyli Hasanpaşa Mahallesi’ndeki 1000 metrekarelik akaryakıt istasyonu alanı komşu iki parsel de eklenerek 1650 metreye çıkartıldı.

- Esenyurt’ta BAHAŞ İnşaat AŞ’ye ait 143 bin metrekarelik arazide, metro güzergahında bulunan 20 metrelik yolun 10 metreye düşürülme talebi kabul edildi.

- Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi’nde 1960 yılından beri üzerinde yapı bulunan alan, Sağlık Tesisi Alanı’ndan Konut ve Ticaret Alanı’na alındı.

- CHP’li meclis üyeleri tarafından açılan dava sonucunda daha önce iptal edilen Okmeydanı Tarihi Sit alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Nazım İmar Planı, 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu görüşü doğrultusunda hazırlanan yeni düzenlemeyle kabul edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-4-gunde-147-imar-plani-degisikligi-yapti_147956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!