Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB’nin Ağaçları Sulamasına İzin Vermeyen Belediye Ağaçların Sökülmesini İstedi

Çekmeköy Belediyesi, yapılaşmaya açmak istediği park alanındaki ağaçların İBB ekipleri tarafından sulanmasına günlerdir izin vermiyor. Ayrıca AKP’li ilçe belediyesinin, İBB’ye parktaki ağaçları sökülmesini için de bir yazı gönderdiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
İBB’nin Ağaçları Sulamasına İzin Vermeyen Belediye Ağaçların Sökülmesini İstedi

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi, deprem toplanma alanı da olan parkı yıkıp yerine pazar alanı yapma ısrarını sürdürüyor. Çekmeköy halkı, parklarını korumak için tam 46 gündür ilçe belediyesinin halkın kullanımına kapattığı park alanı önünde nöbet tutarak parkın yapılaşmaya açılmasına engel oluyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; önceki gün ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, bir sulama tankeri ile parkın önüne gelerek parktaki ağaçları sulamak istedi. AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin zabıtaları ise İBB görevlilerine engel olarak, sulama tankerinin park alanına girişine ve ağaçların sulanmasına izin vermedi. Ardından Çok sayıda İBB zabıtası ile AKP’li Çekmeköy Belediyesi zabıtası park alanı önünde toplandı, zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Park alanında toplanan yurttaşlar da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin ekiplerine tepki gösterdi. Ardından park alanına getirilen AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ne ait aracın ağaçları sulamasıyla gerginlik sona erdi. İBB ekipleri de ilçe belediyesinin engellemesini tutanak tutarak kayıt altına aldıklarını bildirdi.

Ağaçların sökülmesini istediler
Çekmeköy Belediyesi’nin 30 Mayıs tarihinde İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek park alanındaki ağaçların sökülmesini talep ettiği açığa çıktı. Çekmeköy Belediyesi’nin yazısında, “Alanda çalışmalara başlanılacağından alanda bulunan altyapı ve üstyapı tesisatlarının bağlantılarının kesilmesi ile çalışma alanı içerisindeki ağaç ve ağaççıkların deplasesi veya kaldırılması.” talep edildi.

Kamu zararı oluşacak diye yanıt verildi
İBB’nin AKP’li belediye verdiği yanıtta ise “Mahal listemizde yer alan Çekmeköy Kapalı Pazar Alanı Yanı Parkının 2016 yılında imalatı yapılmış olup, 6 yıldan beri söz konusu alanın tadilat, bakım onarım ve yeşil alan düzenleme hizmetleri rutin olarak müdürlüğümüz ekiplerince devam ettirilmektedir. Bu nedenle, başkanlığınızca yeşil alan kısmında yapılacak inşai çalışmalar sonucu kamu zararı oluşacaktır.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-agaclari-sulamasina-izin-vermeyen-belediye-agaclarin-sokulmesini-istedi_191469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!