Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İcradan Satılık “Tarih”!

Bursa İcra Müdürlüğü, 1555 yılında inşa edilen ve son yıllarda termal otel ve hamam olarak da kullanılan tarihi bir yapıyı icradan satışa çıkardı. Tarihi yer Kanuni Sultan Süleyman’ın tedavi olduğu yer olarak biliniyor.

yapi.com.tr
İcradan Satılık “Tarih”!

Bursa 5. İcra Müdürlüğü'nün icradan satışını istediği termal otel Orhangazi Kükürtlü Mahallesi'nde bulunuyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın niksir hastalığına tutulduğu sırada tedavi için gittiği yer Yeni Kaplıca olarak biliniyor. Tarihi kayıtlara göre Kanuni burada banyo yaparak iyileşir ve İstanbul'a döner.

Kanuni, iyileştiği bu yerin yeniden tamir edilmesi için Sadrazam Rüstem Paşa'ya talimat verir. Tadilat masraflarını da kendisi ödediği için bu kaplıca Rüstem Paşa Kaplıcası olarak da anılır.

Osmanlı mimarisinin özel yapılarından biri olarak anılan yer son yılarda termal otel olarak kullanılıyordu. Ancak hissedarlardan birinin bankaya olan borçları nedeni ile tarihi yapı icradan satışa konuldu.

Hürriyet Gazetesi’nden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Bursa 5. İcra Müdürlüğü'nün ilk ihalesini 11 Nisan'da yapacağı satış Bursa Adalet Sarayı'nda yapılacak. Banka, borçlu konumdaki Tomris Ete'nin sahip olduğu hisseleri icradan satışa koydu. İcralik.com isimli sitede yer alan satış şartnamesine göre borçluya ait hissenin ilk satışında muhammen bedelin yüzde 60'ına satılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda belirlenen bedelin yüzde 40'ı fiyata satılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/icradan-satilik-tarih_104913.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!