Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İGDAŞ'tan ve TOKİ'den TT Arena Açıklaması!

Kar yağışı nedeniyle ertelenen Galatasaray-Juventus maçının ardından İGDAŞ, basında çıkan 'doğalgaz bağlanmadı' haberleri nedeniyle açıklama yaptı.

yapi.com.tr
İGDAŞ'tan ve TOKİ'den TT Arena Açıklaması!

İGDAŞ'ın açıklaması şöyle:

"TT Arena'da 10 Aralık Salı günü oynanan Galatasaray - Juventus karşılaşmasının yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmesine ilişkin yayınlanan haberlerde, sahanın ısıtma sistemine doğalgaz bağlanmadığı için İGDAŞ'ı sorumlu tutan ifadelere yer verildiğinden dolayı aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

TT Arena 12.12.2010 tarihinden itibaren doğalgaz kullanmaya başlamıştır. TT Arena'nın Kompleks içinde doğalgaz bağlanması için başvuruda bulunduğu tüm ünitelere gerekli tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra doğalgaz bağlantısı yapılmıştır. Söz konusu ünitelerde halihazırda doğalgaz kullanılmaktadır.

TT Arena tribünlerin doğalgazla ısıtılabilmesi için başlattığı proje çalışmasını tamamladığında İGDAŞ tribünlere de doğalgaz bağlantısını gerçekleştirecektir. Bilindiği üzere herhangi bir mekana doğalgaz verilebilmesi için öncelikle proje dosyaları ile İGDAŞ'a başvurulması gerekmektedir. Her abonemiz için uyguladığımız standart güvenlik kontrollerinin proje dosyalarında ve tesisatta yapılması sonrası doğalgaz açılabilir. Bu sürecin en kısa sürede tamamlanabilmesi için de İGDAŞ Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya her türlü desteği vermektedir.

Gerekli başvurular yapılmadığı halde İGDAŞ'ı gaz vermeyen kurum olarak, yaşanan sıkıntının sorumlusu şeklinde gösteren açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirir, kamuoyunun bu konuda doğru bilgilendirilmesinde aracı olmanızı rica ederiz."

TOKİ'den stat açıklaması:

'Alttan ısıtma var. Aksaklıktan sorumlu değiliz"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türk Telekom Arena Stadı’nda dün oynanan Galatasaray-Juventus karşılaşması sırasında başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle sahanın kar altında kalması ve müsabakanın ertelenmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. "Bazı basın yayın organlarında, 'TOKİ alttan ısıtma yok açıklaması yaptı' şeklindeki haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır" denilen açıklama şöyle:

"Öncelikle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ), haberde ifade edildiği üzere statta “alttan ısıtma olmadığı” şeklinde bir açıklama yapılmamıştır.

İdaremiz tarafından 28 Eylül 2009 tarihinde sözleşmesi imzalanan, 52 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi ikmal inşaatı işi, Varyap Varlıbaşlar Yapı San ve Turz. Yat. Tic. A.Ş. & Uzunlar İnş. San ve Tic. A.Ş. iş ortaklığının yükleniminde tamamlanarak, gözlemci olarak Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin de imzaladığı 13 Ocak 2011 tarihli tutanakla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.

İş kapsamında çim saha alttan ısıtma sistemi uluslararası standartlarda yapılmış olup gerekli testler gerçekleştirilerek teslimi sağlanmıştır.

Eksik ve kusurlu işler ise geçici kabul komisyonu tarafından 08 Nisan 2011 tarihli tutanak ile tamamlanmış, TOKİ, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve yüklenici firma tarafından eksiklerin giderildiği tutanağa bağlanmıştır. İşin geçici kabul tutanakları 15 Nisan 2011, kesin kabul tutanakları ise 17 Nisan 2013 tarihinde İdaremizce onaylanmıştır.

Anlaşılacağı üzere İdaremiz, Türk Telekom Arena Stadı’nı eksiksiz bir şekilde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne teslim etmiştir. Stadın kullanımından kaynaklanabilecek aksaklıklardan, İdaremizin sorumluluğu bulunmamaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/igdastan-ve-tokiden-tt-arena-aciklamasi_114805.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!