Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İhracat Arttı!

Mart ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre binde 3 artış ile 12 milyar 550 milyon dolar oldu.

yapi.com.tr
İhracat Arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Mart ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre binde 3 artış ile 12 milyar 550 milyon dolar oldu" dedi.

Büyükekşi, mart ayı ihracat verilerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, mart ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre binde 3 artış ile 12 milyar 550 milyon dolar olduğunu belirterek, "İlk 3 ay ihracatımız yüzde 3,3 artarak 36 milyar 484 milyon dolara yükseldi. Son 12 aylık ihracatımız ise yüzde 10,8 artışla 153 milyar 714 milyon dolar oldu" diye konuştu.

"İhracatını en fazla Hatay artırdı"

Mart ayında en fazla ihracatı 1 milyar 869 milyon dolar ile otomotiv sektörü yaparken, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ikinci, çelik sektörünün ise üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Büyükekşi, şunları söyledi:

"Avrupa Birliğine ihracatımız mart ayında yüzde 4 azalırken, Ortadoğu'ya ihracatımız yüzde 4, Afrika'ya yüzde 4, Bağımsız Devletler Topluluğuna ihracatımız yüzde 1 artış gösterdi. Mart ayında ihracat artışında ön plana çıkan ülkeler, yüzde 62 artış ile Libya, yüzde 27 artış ile Çin, yüzde 30 artış ile Bulgaristan, yüzde 30 artış ile Brezilya oldu.

İller bazında baktığımızda en fazla ihracat yapan ilk 10 ilimiz arasında ihracatını en fazla artıran il yüzde 28 ile Hatay oldu. Hatay'ı yüzde 5 artışla Denizli, İstanbul, Bursa, yüzde 4 artışla Gaziantep, yüzde 3 artışla Ankara izledi. İzmir'in ihracatı yüzde 3 düşerken, Sakarya'nın yüzde 16, Kocaeli'nin yüzde 20 ve Manisa'nın yüzde 30 düşüş gösterdi."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihracat-artti_106765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!