Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İki Yeni Şehir İçin Son Aşamaya Gelindi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasında kurulacak yeni şehirlerde son aşamaya gelindiğini bildirdi.

yapi.com.tr
"İki Yeni Şehir İçin Son Aşamaya Gelindi"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayraktar, Güney Kore ziyareti kapsamında, Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Suh Seoung Hwan ile görüştü.

İki ülke arasında işbirliği fırsatlarının ele alındığı toplantıda Bayraktar, Türkiye’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Bayraktar, afet riski altındaki alanlarda dönüşüm çalışmalarının, Hükümetlerinin 2023 hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. Türkiye’deki yaklaşık 19 milyon konut stokunun, 6 milyon 500 binin depreme dayanıksız olduğuna işaret eden Bayraktar, bu konutların 20 yıllık bir sürede dönüştürülmesi amacıyla geçen yıl kanun çıkarıldığını ifade etti.

Anadolu ve Avrupa yakasına kurulacak iki yeni şehir projesiyle ilgili bilgi de veren Bayraktar, çalışmalarda son aşamaya geldiğini, önümüzdeki günlerde şehirlerin detaylarını kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

Bayraktar, gerek İstanbul’a yapılacak yeni şehirlerin gerekse kentsel dönüşüm sonrası ortaya çıkacak şehirlerin, 21. yüzyıla uygun tasarlandığını belirtti.

Bu çalışmaları yakından ve beğeniyle takip ettiklerini anlatan Hwan da Güney Kore’de eskiyen şehir dokularının yenilenmesi gerektiğini, bu konuda Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini vurguladı.

Hwan, haziran ayında Türkiye’yi ziyaret edeceğini bildirerek, "İki kardeş ülkenin kentsel dönüşüm çalışmaları karşılıklı ekipler kurularak daha ileriye taşınacak" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: Erdoğan Bayraktar
http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-yeni-sehir-icin-son-asamaya-gelindi_108704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!