Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erdoğan Bayraktar: "Amacımız Parası Olmayanı Aidat Öder Gibi Ev Sahibi Yapmak"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar, Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde tapu teslim törenine katıldı. Yaklaşık 8 bin hak sahibine tapularını teslim eden Erdoğan Bayraktar “Bizim amacımız ev alacak parası olmayanları, kira öder gibi hatta aidat öder gibi taksitlerle ev sahibi yapmak” dedi.

yapi.com.tr
Erdoğan Bayraktar: "Amacımız Parası Olmayanı Aidat Öder Gibi Ev Sahibi Yapmak"

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yaklaşık 8 bin hak sahibinin tapu teslimi için düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vatandaşlara; “Bugün burada modern, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yerleşim birimine ulaşmanın en önemli adımlarından biri olan imar planı uygulaması ile tapularına kavuşuyorsunuz” dedi. Bayraktar, vatandaşı yerinden göndermek gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını belirterek “Böyle bir şey olsa tapularınız verilmezdi” dedi.

"Kentsel dönüşümde sadece ev sahiplerine değil kiracılara da yardım edeceğiz"

Erdoğan Bayraktar; “Siz ne kadar bizimle birlikte olursanız biz de o kadar size adım atarız. Onun için biz beraber olacağız, birbirimizi destekleyeceğiz. Ayazma'da kentsel dönüşüm yaptık. Şimdi orada konutlar yapılıyor. Ayazma bölgesinde tapusu olanların hepsine oradan ev verdik.  Bizim Halkalı'ya getirdiklerimiz, orada kiracı olanlar hak sahibi olmayanlardır. Onlara da peşinatsız 100 lira ile 200 lira taksitle ev verdik. Kentsel dönüşümde sadece ev sahiplerine değil, elimizden gelirse kiracı olanlara da 3 bin- 5 bin lira peşin 15 sene taksitle ev vereceğiz. Bizim derdimiz barınma ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayanları ev sahibi yapmaktır” diye konuştu.

Aidat öder gibi ev sahibi yağacağız.

Tapu teslim töreninde açıklamalarda bulunan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim amacımız, çocuğunu evlendirip çocuğuna ev alacak parası olmayanları, kira öder gibi hatta aidat öder gibi taksitlerle ev sahibi yapmaktır. Onun dışında tapusu olanların kendi tapularını değerlendirmelerini istiyoruz. Sayın Başkanımız satmayın dedi. Satabilirsiniz, ipotek edebilirsiniz, müteahhide verebilirsiniz, ev yapıp çoluğunuza çocuğunuza miras bırakabilirsiniz. Pırıl pırıl tasarruf edebileceğiniz, okulu olan, sağlık tesisi olan, parkı olan, bahçesi olan, ulaşımı düzenli olan eviniz olsun istiyoruz, derdimiz bu.  Esas meselemiz halkımızın mutluluğunu, refahını artırmaktır. Bu güzel Anadolu insanlarının refahını arttırmaktır.

3194 Sayılı İmar Kanunu'na Göre Tapu Dağıtımı

Şahintepe Mahallesi'nde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18.maddesi ve 2981/3290 sayılı kanunun Ek1 maddesi ile uygulama yönetmeliğine uygun yapılan düzenleme ile uygulama alanında kalan arsa paylarının bina alanlarını karşılamaması durumunda binası olan kişilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla dağıtımda her adaya belediye hissesi verildi.

Çalışmalarda “Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tabi olmayan alanlar ile cami, karakol yerleri ve ilgili tesisler için kullanılmak üzere belirlenen” düzenleme ortaklık payı (DOP) alanları   belirlenip her malikten eşit oranda kesinti yapılmış, aynı yönetmeliğin 12.maddesine göre kamu ortaklık payı (KOP) alanları belirlenerek dağıtımı yapıldı.

ETİKETLER: Erdoğan Bayraktar
http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-bayraktar-amacimiz-parasi-olmayani-aidat-oder-gibi-ev-sahibi-yapmak_107403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!