Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkiz Kulelerin Yerine Ne Yapılacak?

11 Eylül terör saldırılarında yerle bir olan ikiz kulelerin bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi arazisine inşa edilecek binalar ve anıtı tasarlayacak m

NTV-MSNBC
İkiz Kulelerin Yerine Ne Yapılacak?

b>11 Eylül terör saldırılarında yerle bir olan ikiz kulelerin bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi arazisine inşa edilecek binalar ve anıtı tasarlayacak mimarlar çalışmalarına başladı.
Dünyadan 400 aday arasından seçilen 6 ekibin mimarları bugün Dünya Ticaret Merkezi arazisini gezdikten sonra bir yönlendirme toplantısında biraraya geldi.
Dünya Ticaret Merkezi arazisinin geleceğini planlayacak mimarlardan Rchar Meier, olağanüstü önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, “projenin, New York’ta yaşasın yaşamasın herkes için yaşamsal önemi bulunduğunu” kaydetti. Dünyaca ünlü 27 firma, bireysel mimar ve sanatçılardan oluşan ekiplerin, ilkbaharda projelerini sunmaları ve aralarından seçilecek üçünün halkın beğenisine sunulması öngörülüyor.

“HAVA TRENİ”
Bu arada, Dünya Ticaret Merkezi arazisinin bulunduğu Aşağı Manhattan bölgesindeki şirketlerin havaalanlarına hızlı ulaşım istekleri doğrultusunda, araziyle Kennedy Havaalanı arasında bir “hava treni” hattı inşa edilmesi planlanıyor. New York Post gazetesinin haberine göre, East River nehrinin altından geçecek yeni bir tünelin inşasının da öngörüldüğü projenin maliyeti 4 ila 8 milyar dolar olacak. Dünya Ticaret Merkezi arazisine yapılacak inşaat için daha önce önerilen 5 proje halktan gelen tepkiler üzerine geri çekilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikiz-kulelerin-yerine-ne-yapilacak_2074.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!