Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İkizköy’de Halk, İş Makinesini Durdurdu

Zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılmasını fırsat bilen enerji şirketi, Akbelen’de 30 zeytin ağacını söktü. Yurttaşların direnişi sonrası iş makinesi alandan çıkarıldı.

yapi.com.tr
İkizköy’de Halk, İş Makinesini Durdurdu

Muğla’nın Milas ilçesinde İkizköy yakınında bulunan Akbelen Ormanı’nda bulunan ağaçların kesilmesine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; zeytinlik alanlarda madencilik yapımının önünü açan yönetmeliğin çıkmasının ardından zeytin sahalarında kesim başladı. Şirkete bağlı ekipler, sabah saatlerinde bölgeye gelerek yaklaşık 30 zeytin ağacını söktü. Köylülerin haber alıp, bölgeye gelmeleri üzerine şirket çalışanları kesimi bırakarak, bölgeden ayrıldı.

Milas Akbelen Ormanları’nda, maden şirketine karşı aylardır ormanda nöbet tutan yöre halkı, nöbet sayısını artırma kararı aldı. Zeytin ağaçlarının her zamankinden çok daha fazla kesilme tehdidi altında bulunduğunu ifade eden yurttaşlar, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı. Ayrıca bölge halkı, şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat İsmail Hakkı Atal tarafından yapılan açıklamada, “Sabah şirkete ait, kamyonların zeytinleri bu uydurma yönetmeliğe dayanarak zeytinleri taşımak üzere geldiğini haber aldık. 20-30 ağacı sökmüşlerdi yerinden. Jandarmaya ihbarda bulunduk. YK Enerji ve Limak’a özel çıkarılan yönetmeliğin uygulanma kabiliyeti yoktur. Madenciler üç kilometreden daha fazla yaklaşamazlar. Jandarmaya bunun aksi yönünde savcı talimat verecekse, yazılı emir isteyin o zaman savcı yargılanır dedik. Şirket jandarmanın müdahalesi üzerine durduruldu.” diye konuştu.

Şirket hiçbir fırsatı kaçırmıyor
Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nejla Işık ise, “2017’de kamulaştırılan İkizköy merkez eski adıyla Işıkdere Kocaçay’ın karşısındaki zeytin ağaçları 3 yıldır kesilmiyordu. Şirket en son çıkan maden yönetmeliğindeki değişikliği kullanarak şu anda oradaki zeytinleri kesip, kamyonlarla taşıdığının duyumunu aldık. Biz bir tane ağacı koruyalım diye mücadele ediyoruz ama şirket hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Zeytin ağaçlarımızı koruyacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da, “Beşli çete fırsattan istifade zeytin ağaçlarına saldırdı. Bu yönetmeliğin adrese teslim olduğunu söylemiştik. ‘Beşli çete için adrese teslim yönetmelik çıktı’ demiştik. Bunun doğruluğu da bugün belli olmuştur. Kesilen her zeytin ağacı için anayasa suçu işlenmiştir. Bu suçun faili AKP iktidarı ve onların Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikizkoyde-halk-is-makinesini-durdurdu_189999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!